Частни охранители с джипове рушат дюните на плаж “Корал” /ВИДЕО/

Частни охранители с джипове рушат дюните на плаж “Корал” /ВИДЕО/

СПОДЕЛИ

Частни охранители с джипове са навлезли в територията на плаж “Корал”, сигнализират във Фейсбук групата “Да запазим Корал”.

“Незаконната ограда, забодена въху пясъчните дюни зад плажа, се охранява от фирма VTA Security Service, а техният джип седи на пост върху защитените пясъчни дюни, в нарушение на закона!”, пишат природозащитниците.

Публикувахте от Да запазим Корал в Сряда, 5 юни 2019 г.

Тези охранители, освен това, следят хората отиващи на плаж и създават изкуствено напрежение с действията, коментарите и поведението си. Никой няма право да нарушава личното пространство на гражданите като ги следи, когато те отиват на плаж!!! Абсурдно е публичната държавна собственост да се представя като частна и тя да се охранява от частни охранители като такава, в разрез със законите в България и Конституцията!”, пище още в публикацията.

Природозащитниците напомнят, че защитените пясъчни дюни, фигуриращи в специализираните карти на дюните, по закон са публична държавна собственост.

Миналото лято проверките на властите показаха, че няма незаконно строителство на плажа „Корал“. Устнови се, че телената ограда и натрупана пръст в частния терен не затрудняват достъпа до плажа.

Коментари

avatar
trackback
НА МОРЕТО | Беззаконие по плажове край Варна

[…] […]