Бури и наводнения взеха жертви в Гърция /ВИДЕО/

Бури и наводнения взеха жертви в Гърция /ВИДЕО/

СПОДЕЛИ

Трима души – баба, дядо, и бебе, загинаха вследствие на наводнения, причинени от проливни дъждове на гръцкия остров Евбея, предаде АФП. Природното бедствие повреди десетки къщи и блокира пътища в неделя сутрин.

Семейството на починалото дете е живяло в къща в село Политика, починалото бебе е било на 8 месеца. Родителите му са невредими.

Часове по-рано спасителните служби се отзовали на сигнал за възрастни мъж и жена в безсъзнание, живущи в различни къщи в същото село. Впоследствие здравните власти съобщиха, че 80-годишните жители на селото са починали.

Наводнение блокира пътища в западната част на Евбея, която се намира на около 100 километра североизточно от Атина. За кратко туристи бяха блокирани в къмпинг на острова, но са освободени.

Евбея е вторият по големина остров в Гърция след Крит.

Населението на острова пострада след мощна буря в събота вечер, която продължи цяла нощ. Политика и няколко околни села бяха силно засегнати, а блокираните пътища попречиха на пожарните коли да стигнат до засегнатите места. Две реки излязоха от коритата си и наводниха приземните етажи на десетки къщи.

Около 100 пожарникари и два хеликоптера се включиха в спасителните операции.

През ноември 2017 г. при наводненията загинаха 24 души в Мандра, село в индустриален регион на 30 километра западно от Атина.

avatar