Бургазлия спечели плувния маратон на Созопол

Бургазлия спечели плувния маратон на Созопол

СПОДЕЛИ

Празникът на Созопол, посветен на Света Марина,започна рано сутринта със старта на традиционния плувен маратон на името на известния созополски плувец Паскал Димитров- Флорито. В плувната надпревара взеха участие 64 плувци от цялата страна.

Старт на състезанието даде кметът на община Созопол Панайот Рейзи, който пожела на участниците силата и куража да преодолеят почти 3 километровото разстояние от мигалката до Централния плаж. Най- добре от всички състезатели се представи бургазлията Петър Божинов, който пръв стъпи на брега и остави след себе си на 5 минути време втория най- добър на маратона- Дмитрий Горбунов. Петър Божинов за трети път печели плувния турнир на Созопол, като успя да преодолее разстоянието за 23 минути и 26 секунди.
Оспорвана бе и надпреварата сред жените. Най- бърза в мартона бе Филотея Димитрова.
При девойките най- добрата състезателка се оказа Анастасия Григорова.

Кметът Панайот Рейзи поздрави финиширалите участници в маратона и награди първите трима, класирани в отделните възрастови групи, като всеки получи грамота, купа и парична награда.

Празникът продължи в местността „Света Марина“, където отец Иван и отец Димитър отслужиха в едноименния параклис празнична литургия и осветиха курбана.
Празникът в Созопол продължава с народни борби от 16.00 ч. на стадион „Арена Созопол“, а кулминацията е вечерта на амфитеатър Аполония, където жители и гости на красивия древен град ще се насладят на концерт на Капанския ансамбъл от 19.30 ч. Вечерта ще продължи с тържествена част и със спектакъла „Майстори на комедията” с участието на Жоро Мамалев, Камен Водиничаров и Тончо Токмакчиев.

Коментари

avatar