Бургазлиите от „Фортисимо“с дебютен албум на Никулден

Бургазлиите от „Фортисимо“с дебютен албум на Никулден

СПОДЕЛИ

Бургаският вокален ансамбъл „Фортисимо“ с диригент Милена Добрева ще представи своя дългоочакван дебютен албум с голям концерт в навечерието на празника на града – Никулден. Промоцията на албума ще се проведе на 5-ти декември от 18.00 часа в залата на Културен дом на нефтохимика при вход свободен.

Албумът съдържа 16 песни на български и чужди автори от различни музикални стилове и епохи. В него има обработки на български народни песни, вокални интерпретации на класически произведения, съвременни популярни песни от наши и чужди автори. Включени са още творби от изтъкнати бургаски композитори и поети като Стефан Диомов, Тончо Русев и Ивайло Вълчев.Сред представените песни в албума са обработки на емблематичните народни песни „Лале ли си, зюмбюл ли си“, „Назад, назад, моме Калино“, спечелилата „Бургас и морето“ 2017 г. песен – „Имам в сърцето си море“, популярните и обичани от всички „Пак ще се прегърнем“, „Нощна песен“, „Сватба“, „Africa“, „Конь“, както и съвременни обработки на известни класически произведения като „Танц на захарната фея“ от балета „Лешникотрошачката“ и увертюра към операта „Вилхелм Тел“. Всичките 16 произведения звучат актуално и модерно, и са еталон за качествена и стойностна музика.

Албумът се осъществи с финансовата подкрепа на Фонда за съфинансиране на културни проекти на Община Бургас.

Тази година момчетата и момичетата, под диригентството на Милена Добрева, отново показаха своя талант и професионализъм като станаха световни шампиони в категория вокални ансамбли, спечелвайки Гран при и златен медал в категория „Поп ансамбли“ от Световните хорови игри, провели се в Южна Африка, Претория.

През 2017 г. ансамбълът добави към колекцията си от отличия и първа награда в категория „Камерни хорове“ на Международния майски хоров конкурс „Проф. Георги Димитров“ във Варна и златен медал от „Гран при на нациите“ в Рига, Латвия, в категорията „Камерни хорове/вокални ансамбли“.Коментари

avatar
  Subscribe  
Notify of