Бургазлии опитаха пастет от паламуд и френска рибна супа

Бургазлии опитаха пастет от паламуд и френска рибна супа

СПОДЕЛИ

Седмицата на рибата в Бургас предложи нови кулинарни изкушения. Победителката от Masterchef – бургазлийката Севда Димитрова, заедно с Елизабет Николова показаха нагледно тънкостите при приготвяне на различни рибни блюда в специалната шатра на площад „Св. св. Кирил и Методий“.

3c0acc7eb48c77c2fce4c4471ca1abbc

Шеф готвачите започнаха кулинарния маратон с приготвянето на пастет от паламуд. Те разкриха пред публиката някои важни детайли за постигане на добър вкус и вид на блюдото.
Елизабет и Севда продължиха готвенето с рибна супа по френска рецепта. Тя носи името боябес. Първоначално това ястие е било част от менюто на старите френски рибари, а днес е сред специалитетите на много известни ресторанти. За приготвянето на супата се използват седем вида риба, поставят се още миди, скариди и подправки по избор.

f0c8199154dcbfe63033404aa5149fc3Ризото с морски дарове бе другата изненада, която двете готвачки поднесоха на бургазлии. Всеки от публиката имаше възможността да вкуси от рибните специалитети.

avatar