Бургаски училища ще бъдат разширени с нови пристройки/СНИМКИ/

Бургаски училища ще бъдат разширени с нови пристройки/СНИМКИ/

МЕСТНИ ИЗБОРИ

СПОДЕЛИ

„Предстои разширяване на училищния сграден фонд чрез ремонти, изграждане на пристройки или нови здания там, където имаме готови проекти“, съобщи Димитър Николов.

Това ще се случи със СУ „Св. св. Кирил и Методий”, Професионална гимназия по компютърно програмиране и иновации, ОУ „Васил Априлов”, АЕГ „Гео Милев”, ОУ „Св. Княз Борис I”, ППМГ „Акад. Никола Обрешков” и ГРЕ „Г. С. Раковски”, ОУ „Христо Ботев” – кв. „Сарафово”.

С изграждането на пристройки и нови училищни сгради ще бъде подобрена средата за обучение на младежите и работа на техните преподаватели. На много от местата това ще позволи да се премине към едносменен режим.

Димитър Николов заяви намерението си да продължи да развива програмата „Професионално образование и бизнес”. Тя е насочена към модернизиране материалната база на професионалните училища и разкриване на нови специалности, за които има заявено желание за сътрудничество от бизнеса.

Конкретна стъпка по тази програма е оборудването на съвременни кабинети по морска навигация, корабоплаване и морско спасяване в Професионална гимназия по морско корабоплаване и риболов „Св. Никола”, което да позволи международно сертифициране на морските специалисти. 

Предстои също така разкриване на нови паралелки към Механотехникума, оборудване на учебен център и създаване на Авиационен център – Бургас за обучение на пилоти от гражданската авиация.

avatar
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
Recent comment authors
trackback
НА МОРЕТО | Местни избори-2019

[…] Предстои пълна промяна за училищата в Бургас /СНИМКИ/ […]

trackback
НА МОРЕТО | Бургас ще облекчава пътния трафик с още нови пътища

[…] Бургаски училища ще бъдат разширени с нови пристройки/… Вижте как ще се промени Бургас през следващите години /СНИМКИ/ […]

trackback
НА МОРЕТО | Планетариум ще бъде новата голяма атракция в Морска гара – Бургас

[…] Вижте как ще се промени Бургас през следващите години /СНИМКИ/ Бургаски училища ще бъдат разширени с нови пристройки/… […]