Бургаски пример – учители и ученици спасиха заедно десетки човешки животи

Бургаски пример – учители и ученици спасиха заедно десетки човешки животи

СПОДЕЛИ

За първи път в историята на Бургас и на Бургаската болница имаме десетки 18-годишни кръводарители – младежи, които помагат на хора, които не познават. Благодаря на всички Вас – педагози, директори на училища, класни ръководители и вярвам, че и други училища ще последват Вашия всеотдаен пример. С тези думи днес, в Световния ден на кръводарителя, зам.-директорът на УМБАЛ Бургас д-р Светлозар Георгиев поздрави всички, които участваха в проекта “Това не си го правил”. Проектът се изпълнява от УМБАЛ Бургас и Институт за здравно образование, с подкрепата на Обществения борд на Telus International и целеше да провокира тазгодишните абитуриенти да отбележат завършването си по един различен начин – като дарят колективно кръв.

Пет училища от Бургас-ПГТ “Асен Златаров”, ПГСАГ “Кольо Фичето”, АЕГ “Гео Милев”, ПГЧЕ “Васил Левски” и Търговска гимназия откликнаха на призива на болницата и се включиха в проекта. Те разпространиха информационни материали, говориха с родители, учители, ученици. Резултатът – огромно желание от страна на младежите да участват в дейностите и десетки кръводарители-абитуриенти, които преживяха завършване, което ще помнят дълго. Заедно с учениците кръв дариха и техни преподаватели – за да дадат пример, който да бъде следван.

“Благородството и благотворителността се проявяват в ежедневните ни постъпки. Без колебание приехме да участваме в тази иницитиатива и се учудихме колко много ученици пожелаха да се включат и да дарят част от себе си. Нека всички да видят какво можем в Бургас”, споделиха отличените директори на училища.

Коментари

avatar