Бургас се готви за голяма манифестация на 24 май,затварят улици

Бургас се готви за голяма манифестация на 24 май,затварят улици

СПОДЕЛИ

Според предварителните записвания и подадената от учебните заведения информация, цели 8000 души ще участват в бургаското шествие за предстоящия 24 май. За сравнение, през последните години броят им е достигал максимум 5000 – 6000. В шествието ще се включат училища, детски градини, университети, културни дейци… За да ги видят, на улицата ще излязат родители, баби, дядовци, роднини и приятели. На тази дата в центъра на Бургас се концентрират десетки хиляди хора и много автомобили.

За добрата организация на празничния 24 май с традиционното шествие и абитуриентските балове по същото време, кметът Димитър Николов свика днес междуинституционална среща в кабинета си.

“Обърнете специално внимание на детските градини, тъй като най-малките не могат да стигнат там сами и в повечето случаи родителите им ще ги заведат с автомобил. Нека е наситено с полицейско присъствие там, както и на възловите кръстовища”, подчерта кметът.

На 24 май ул. “Васил Левски” ще е затворена за автомобили и по нея ще се допуска само пешеходно движение. Предстои да бъде взето решение дали да не бъдат затворени за автомобили и други малки улички, пресечни на “Христо Ботев”.

Всеки директор на учебно заведение ще получи скица и инструкции откъде и кога да мине със своите възпитаници, за да има нормална пропускливост, без от това да страда празничната атмосфера. 10.30 е началният час на шествието.

Кметът възложи на служителите в Центъра за видеонаблюдение на 24 май да следят приоритетно къде има забавяне и задръстване в движението на хора и автомобили, за да подават своевременно информация на Полицията и общинската дирекция “Управление при кризи, обществен ред и сигурност”.

Втората част от срещата бе посветена на темата за баловете. Органите на реда ще фокусират вниманието си върху традиционните места за изпращане на абитуриентите – пл. “Тройката”, експоцентър “Флора”, пред КЦ “Морско казино”, до Пантеона в Морската градина, пл. “Кирил и Методий”, както и дворовете на големите училища.

От бургаската Полиция заявиха, че ще осигурят наситено присъствие по цялото протежение на пътя към курортен комплекс Слънчев бряг.

Нека шофьорите, които ще извозват младежите към местата за празнуване, бъдат внимателни и на тръгване, и на прибиране!

Община Бургас призовава водачите на моторни превозни средства, които на 24 май не са ангажирани с участие в шествието или изпращане на абитуриент, да избягват преминаване през изброените места, където се събират много хора!

ВИЖТЕ 24-ТИ МАЙ ПРЕЗ 2018 ГОД.

 

avatar
4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
НА МОРЕТО | Варна открива официално летния туристически сезон/програма/НА МОРЕТО | Български и турски художници редят картини в БургасНА МОРЕТО | Приморско отбеляза своя празник на 24 май/ПРОГРАМА/НА МОРЕТО | Български и турски художници с обща изложба в Бургас Recent comment authors
trackback
НА МОРЕТО | Български и турски художници с обща изложба в Бургас

[…] […]

trackback
НА МОРЕТО | Приморско отбеляза своя празник на 24 май/ПРОГРАМА/

[…] […]

trackback
НА МОРЕТО | Български и турски художници редят картини в Бургас

[…] […]

trackback
НА МОРЕТО | Варна открива официално летния туристически сезон/програма/

[…] […]