Бургас отбелязва Световния ден на сърцето

Бургас отбелязва Световния ден на сърцето

СПОДЕЛИ

Община Бургас стартира кампания под надслов “Аз обичам сърцето си”, по време на която всеки ще има възможност да получи консултация от специалист как да води здравословен начин на живот.

Кампанията се провежда по повод Световния ден на сърцето 29 септември и започва в 10:30 часа на площад “Атанас Сиреков”.  

Ето и програмата:
От 10:30 часа на Часовника

Лекари от МБАЛ “Сърце и мозък” – Бургас и специалисти от Регионалната здравна инспекция ще измерват кръвно налягане и ще консултират желаещите да се изследват граждани.

Доктор Евелина Иванова – магистър по специалност “Хранене и диетика” и сертифицираният фитнес инструктор Емил Драгнев ще дават консултации за здравословното и диетично хранене, профилактика и лечение на затлъстяването, какви са последиците от вредните навици за здравето и каква промяна да направят в ежедневния си начин на живот.

От 16:30 часа в Зона АКТИВНОСТ на площад “Атанас Сиреков” /пред сградата на Община Бургас/ следните участници ще демонстрират своите качества и умения:

  1. Инструкторите на Гергана Апостолова – Костова – Спортен център “Аякс”, с демонстрация по канго джъмпс;
  2. Спортен клуб – FIT KIDS;
  3. Български червен кръст с демонстрация по ПДП;
  4. Детски футболен клуб “Звездичка”;
  5. Клуб по спортна акробатика “Бургас”;
  6. Танцова школа “Крис”;
  7. Гергана Найденова – лицензиран зумба инструктор;  
  8. Танцов състав “Настроение” при пенсионерски клуб “Св. Николай Чудотворец”, Бургас.

За да е здраво сърцето ни, специалистите съветват да полагаме усилия за подобряване качеството ни на живот – намаляване на стреса и стресовите ситуации, промяна в хранителния ни режим, спорт и двигателна активност, профилактика.

Специално участие със своите препоръки и съвети в кампанията ще вземат: Златка Димитрова – телевизионен водещ, и Кирил Танев – сертифициран фитнес инструктор от Национална спортна академия “Васил Левски” и Българската федерация по културизъм и фитнес. 

Медиен партньор на кампанията “Аз обичам сърцето си!” е Общинско радио “Гласът на Бургас”

avatar