Бунт срещу мерките за коронавируса в Сърбия, протестиращи нахлуха в парламента (ВИДЕО)

Бунт срещу мерките за коронавируса в Сърбия, протестиращи нахлуха в парламента (ВИДЕО)

СПОДЕЛИ

Хаос настъпи пред сръбския парламент, след като протестиращи се сблъскаха с полицията снощи, предаде МИА.

Протестиращите пробиха защитните ограждения на сръбския парламент, запалиха факли и се сблъскаха с полицията, опитвайки се да нахлуят в сградата на парламента. Протестът започна след 20:00, след като движението беше блокирано пред парламента. Протестиращите скандираха “Вучич крадец” и “Оставка”.

В крайна сметка, най-радикалните демонстранти пробиха полицейските кордони, успяха да влязат в залата на сръбския парламент, изгориха три полицейски коли и няколко контейнера за боклук. Полицията използва сълзотворен газ и друга специална техника, за да разпръсне демонстрантите.

Сръбският президент обяви във вторник вечерта, че ще бъде въведен полицейски час отново от петък до понеделник, както по време на извънредното положение в Сърбия от март до 6 май. Вучич каза още, че сега около 4000 души са в болници с COVID-19, а в столицата на Белград медицинските заведения са почти пълни, след като по официална статистика активните случаи в Сърбия би трябвало да са 3000, а това не би трябвало да значи, че всички са в болница.

avatar