Бум на туристи по Южното Черноморие

Бум на туристи по Южното Черноморие

СПОДЕЛИ

Пандемията от коронавирус посече туризма не само у нас, но и в чужбина.

Спадът от приходи е рекорден, но се оказа, че малките градчета се радват на много повече почиващи от големите курорти по българското Черноморие. Докато големите хотелски комплекси пустеят в разгара на летния сезон, то къщите за гости и семейните хотели на юг по морето са напълно заети.

Най-голям е напливът в Созопол и Приморско, където е пълно с български туристи. А най-търсени за настаняване са къщите за гости и частните квартири. Именно по-ниските цени привличат българските туристи.

В семеен хотел в Приморско тричленно семейство плаща за нощувка със закуска 55 лв. Заведенията по Южното Черноморие също са препълнени, а в някои от тях е необходима предварителна резервация дори в обедните часове, информира БНТ. 

Препълнените плажни ивици на юг са най-яркото доказателство за броя на туристите. Пълните плажове на юг родиха и нов вид услуга. Само срещу сумата от 5 лв. летовниците могат да резервират чадър и шезлонг на първа линия, като по този начин те си гарантират свободни места на плажа дори и в следобедните часове.

Южното Черноморие се оказа и предпочитано място за почивка и за полските туристи, за които няма принудителна карантина нито тук, нито в страната им.

avatar