Британският премиер Борис Джонсън е приет в болница

Британският премиер Борис Джонсън е приет в болница

СПОДЕЛИ

Британският премиер Борис Джонсън е приет в болница, съобщават БиБиСи и Скай нюз. Преди 11 дни той обяви, че е заразен с коронавирус.


Източници от „Даунинг Стрийт“ заявили пред БиБиСи, че поради продължителните и нестихващи симптоми на премиера, докторите са решили той да постъпи в лечебно заведение като предпазна мярка.

Великобритания е сред най-засегнатите държави от коронавируса, като е установила повече от 48 000 заразени и има почти 5000 жертви, свързани с Covid-19.

Италия в неделя отчете още 525 смъртни случая от новия коронавирус, като общият брой вече е 15 887.

Тази вечер кралица Елизабет II направи историческо обръщение към британската нация в разгара на епидемията от коронавирус. Кралицата благодари на хората, които лекуват болните и на британците, които спазват ограниченията и стоят по домовете си, за да спрат разпространението на заразата.

Заедно ще се справим с тази болест и искам да ви уверя, че ако останем единни и решени, ще я преодолеем, бе посланието на кралицата към поданиците й.

Борис Джонсън нареди национална блокада на 23 март и бе затворен в апартамента си на „Даунинг стрийт“, в съответствие с указанията на собственото му правителство. Правителствени служители му носят документи и храна и ги оставят пред вратата му.

Правителството постави Великобритания под повсеместна блокада, като затвори заведения, ресторанти и почти всички магазини, като в същото време нареди на хората да си останат у дома, ако не е наложително да излизат. Първоначално Великобритания възприе предпазлив подход към пандемията, но премиерът Борис Джонсън промени позицията си и наложи строги мерки за социално дистанциране, след като модел на Фъргюсън показа, че четвърт милион души в страната може да умрат.

avatar