Борисов: Слави Трифонов да си поеме отговорността и да предложи кабинет /ВИДЕО/

Борисов: Слави Трифонов да си поеме отговорността и да предложи кабинет /ВИДЕО/

СПОДЕЛИ

Постигнахме пета поредна победа! Но сега заради тези, които са много гласовити, не можем да се зарадваме, че сме ги били не с един-два, а с 10 процента. Това заяви Бойко Борисов на заседание на Министерски съвет.

Слави Трифонов е втора политическа сила. Време е да си поеме отговорността и да предложи кабинет. Да спрат да се оправдават, че не им достигат гласове! Ако им трябват 10 и повече депутати ще ги подкрепя.


Новите избори не са решение, коментира Бойко Борисов.

„Ефектът е, че парите, които ще се загубят, времето, което ще се загуби, в момента Европа работи по плановете за възстановяване след пандемията. Пандемията не е отшумяла, а и ние като парламентарна република ни трябва работещ парламент. Да приемем тези, които казват предсрочни избори. Резултатите, дори да са им с повече проценти или по-малко. Хората тогава, особено бизнеса, особено работещите хора, котио в огромната си част гласуваха за нас ще видят тяхната безотговрност и страх, защото е много лесно да критикуваш и да намираш кусури. Ето сега партиите, които са анти ГЕРБ, анти СДС, анти Патриотичен фронт, имат прекрасна възможност в парламента, са с много стабилно мнозинство. На тях не им трябват нови избори. Те имат в момента предостатъчно да направят 200 гласа. Ако не го направят, значи искат да хвърлят държават в хаос, искат да показват, че не са способни да управляват. Мили, колеги, наши опоненти това ще ви се върне в обратен знак на изборите, защото хората, които са казали искаме промяна, в момента са ви дали тази прекрасна възможност. Направете го!“.

Вижте цялото изявление на Бойко Борисов във видеото.

avatar