Борисов:Оставка на правителството ще влоши положението

Борисов:Оставка на правителството ще влоши положението

СПОДЕЛИ

Премиерът Бойко Борисов коментира в сградата на Министерския съвет протестите в страната, исканата оставка и внесения от БСП вот на недоверие срещу правителството на ГЕРБ и “Обединени патриоти”.

Прекрасно знам какво могат организаторите на протеста – Румен Петков, Мая Манолова и всички, които са там. Мъчно ми е за полицаите и за невинно битите хора. Виждате, взривяват се бомби сред хората. Когато извън държавата виждат, че държавата е дестабилизирана, няма доверие, няма инвеститори. Това е допълнителен застой. Емоциите никога не са били добър съветник. Много пъти България е тръгвала по такъв път и много пъти после се е вайкала”.

Единственият суверен си е народът, той определя кой и как управлява. Винаги сме побеждавали в честни избори, много пъти. Спазваме Конституцията и демокрацията”, категоричен беше премиерът.

Не знам как ще преодолеем следващите месеци. Сега България е единствената държава може би в света, която счита, че коронавирус няма и пандемията е отминала, каза Борисов, който сутринта е имал среща с Щаба.

Той даде пример, че у нас нито някой мисли, нито изпълнява мерки, а редица държави ги връщат. Премиерът каза, че е разтревожен, че наесен това ще ни изиграе лоша шега.

Икономическата криза идва с огромни темпове в цял свят – от Америка до Европа, заяви премиерът. До този момент не са спирани социални плащания и не е теглен заем, но “влизайки в подобна ситуация, държавата трябва да бъде много консолидирана”.


Борисов каза, че предстои Европейски съвет и трябва да защити на него парите за България.

Това са дните, които ни спират. Така или иначе има вот на недоверие, ще го гледаме, няма да се спирам на сценаристите, на всичко, което през времето се случи, заяви премиерът.

ВИДЕО ОТ ПРАВИТЕЛСТВЕНОТО ЗАСЕДАНИЕ ВИЖТЕ ТУК

Снимка: БНТ

avatar