Борисов: На 1 март отваряме ресторантите /ВИДЕО/

Борисов: На 1 март отваряме ресторантите /ВИДЕО/

СПОДЕЛИ

Дано Господ да е с нас да ни запази, успяваме засега да държим прилични норми, 26-и сме по заразяване, 15-и по смъртност, огромни усилия се полагат от целия състав, заяви премиерът Бойко Борисов, който е на посещение в МБАЛ Исперих.

Това, което с финансовия минстър ви гарантираме – до 28 февруари ще си получите парите за първа линия, и увеличенията на заплатите, уточни премиерът. 50 млн. лв. имаме за болниците, които откриха COVID отделения. Трябва да е дошла и помощта за общинските болници от над половин милион. За първи път финансираме и общинските болници. Това също е направено за болницата. Хората, като дойдат да се лекуват, не ги интересува дали болницата е общинска, посочи премиерът. 

От утре пуснаме в малките населени места да учат учениците от всички паралелки, няма да ги въртим, както в големите градове. На 1 март задължително отваряш ресторантите, обърна се Борисов към здравния министър Костадин Ангелов, който също е на посещението заедно с него. Повече по тази тема няма да се говори. Дотогава трябва да е минала вълната, да са минали двете седмици. На хората им липсват ресторантите. На нас също ни липсват, но трябва още 15 дни да издържим, каза още премиерът.

avatar