Борисов:Избраният от президента Румен Радев началник на НСО е поискал да се...

Борисов:Избраният от президента Румен Радев началник на НСО е поискал да се затвори и морето край парк „Росенец“

СПОДЕЛИ

Подчинената на президента Румен Радев Национална служба „Охрана“ е поискала забрана на  достъпа по море в акваторията и района на парк „Росенец“,стана ясно на пресконференция в Гранитната зала в Министерския съвет с участието на министър-председателя Бойко Борисов, вицепремиера Красимир Каракачанов, министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков и министъра на вътрешните работи Младен Маринов.

„Избраният от президента Румен Радев началник на НСО е поискал сушата и водата около „Росенец“ да са затворени за всички от 10 юли до 15 септември“, заяви премиерът. „В един ден ни каза да правим каквото искаме, на другия денни праща писмо. В същото време МВР закарва утре сили, за да осъществи ред“, каза Борисов по адрес на президента, които е принципал на НСО.

„Каква е целта? След като получат това писмо, всички служби го изпълняват по закон. Подчинените на Каракачанов… Представете си го, изкарва кораби, наредени там. МВР изважда катерите… Изпълнява закона. А от лодките стоят с телефоните и снимат! И какво излиза? Че правителството брани имот на Доган. Добре ли са го измислили“, разказа схемата Борисов.

Забраната е влязла в сила от 21 часа снощи и важи до 21 часа на 15 септември. Тя включва забрана за риболов, плаване и пускане на котва в района.

Премиерът беше категоричен, че властите няма как да не изпълнят поисканото от НСО, защото законът го изисква от тях.

„Военноморските сили защитават териториалната цялост, а не паркове. Да задам следния въпрос на шефа на НСО. Известно е, че няма български войник, който да е захвърлил българския флаг. НСО е военизирана служба, няма ли да бъде наказан служителят, който извърши този позорен акт“, попита Красимир Каракачанов.

Gepostet von Boyko Borissov am Freitag, 10. Juli 2020

avatar