Бойни кораби на Морска гара в Бургас /СНИМКИ/

Бойни кораби на Морска гара в Бургас /СНИМКИ/

СПОДЕЛИ
Снимки:На морето.бг

Бойни кораби на военноморските сили на няколко страни акостираха на Морска гара в Бургас.

До 19 юли Военноморските сили на Република България провеждат националното военноморско учение „Бриз 2020”, отворено за участие на ВМС от страни членки на НАТО.

Учението се провежда в териториалното море, прилежащата зона и изключителната икономическа зона на Република България и в обявени своевременно полигони, съобщиха от пресцентъра на Министерството на отбраната.

Българските ВМС участват с 16 бойни и спомагателни кораби и катери, 3 вертолета и с 1000 души личен състав. В учението ще се включат и самолет от българските Военновъздушни сили и представители от Сухопътни войски.

Общо в „Бриз 2020” ще участват 9 страни с 27 бойни и спомагателни кораби и катери, 2 самолета, 7 вертолета и 2413 военнослужещи от военноморските сили на България, Белгия, Грузия, Гърция, Италия, Испания, Румъния, САЩ, Турция, Втората постоянна военноморска група кораби на НАТО и Втората постоянна противоминна група кораби на НАТО от силите за отговор на Алианса, както и 117 души от организации, институции и ведомства.

Основната цел на учението е да се повиши оперативната съвместимост и взаимодействието между ВМС на участващите страни чрез отработване на участието им в операция за морска сигурност в отговор на криза.

avatar