Бойко Борисов: Няма да има следващо правителство, независимо от резултатите /ВИДЕО/

Бойко Борисов: Няма да има следващо правителство, независимо от резултатите /ВИДЕО/

СПОДЕЛИ

„Няма да има следващо правителство, независимо от резултатите, защото партиите се държат безотговорно,заяви премиерът в оставка.

„Отровното трио ни наричат токсична партия. БСП и ДПС не са ли токсични? „Да, България“ не е ли токсична, след като никой не иска да работи с нея. Да напомня, че ние само подкрепихме председателя на ЦИК и там по време на изборите ГЕРБ беше малцинство. Там имаше представители на БСП, ДПС и „Да, България“. Имаха възможността да имат членове на ЦИК без да са парламентарна партия“, каза още Борисов. 

„Нинова не може да иска по-бързо да се връща мандата, за да спре да управлява Борисов. Неслучайно се хванаха не с щаб как да се борят с пандемията, неслучайно приеха мажоритарния избор, неслучайно сложиха думичката „редовни“ пред избори. Кога ще има пълен мандат при това отношение между политическите субекти“, попита той. 

„На Разпети петък да приемеш закон за 3 дни, при положение, че имаме препоръка да не се пипа закон за Избори. Целта беше ЦИК да се даде в ръцете на президента. ЦИК се назначава от Радев. Не му направиха методология, за да е пълен диктатът. Ако не му дадат удобните хора, дали ще ги назначи или ще каже „не, не, дайте друг“. Абсолютно погазване на всички принципи“, заяви премиерът в оставка. 

Какво значи в един закон, който е империчен, да напишеш „при възможност“. Видео наблюдение ще има при възможност, ама кой ще я определи. Ще имаме състезание, в което единият отбор ще има и съдиите. Как ще кажеш в кой град и коя секция ще има“, каза той. 

„Те не смятаха да правят правителство и бягат от отговорност. Няма на да има следващо правителство, независимо от резултата“, категоричен бе той и допълни, че служебното правителство на кандидат-президента Радев ще продължи месеци наред и това е целта. 

avatar