Банско се превърна в столица на джаза

Банско се превърна в столица на джаза

СПОДЕЛИ

Банско се превърна в столица на джаза. За първи път от месеци насам, курортът се напълни с туристи, а хотелите работят при стриктно спазване на противоепидемичните мерки. В събота вечерта в Банско дадоха старт на традиционния джаз фестивал. В продължение на 7 дни музиканти от България и чужбина ще радват гостите и туристите в града.

Иван Кадев – кмет на Банско: „Действително провеждаме джаз – феста в една особена обстановка, но на мен ми се ще вече да не поставяме въпроса за пандемията, която обхвана цялата страна и за карантината, която беше наложена над града – ние гледаме напред всичко това го оставяме в миналото и се стремим да организираме всички културни и спортни прояви в общината които са на открито.“

Акцент в програмата на 23-тия джаз-фест е поставен върху българските изпълнители. За първи път от началото на пандемията градът оживя. Хотелите в Банско също посрещат туристи. Хотелиерите се надяват джаз-фестивалът да привлече още повече туристи, а иначе – в продължение на седем дни любителите на този вид музика ще слушат най-добрите български изпълнители и представители на световния джаз-елит.

avatar