Български лекар : Евангелска църква пръсна заразата във Франция /ВИДЕО/

Български лекар : Евангелска църква пръсна заразата във Франция /ВИДЕО/

СПОДЕЛИ

Заразата плъзва от сбирка на евангелисти в град, който се намира на швейцарската граница.Били са се събрали около 2500 души. Сред тях имало и заразени. Те са се прегръщали, целували и са били в църквата 6 дни заедно. След това си тръгват и разпространяват инфекцията и по други части в Европа. Това разказа д-р Мария Попова, която е реаниматор във Франция, пред Нова телевизия.

ВИДЕО:НОВА ТЕЛЕВИЗИЯ

„При нас е като на война. Идват 20-30 човека на ден и те изведнъж задръстват болницата и трябва да се решава всичко в движение“, каза още лекарят.

Всички се оплакват, че отиват със страх на работа. Никой от нас не може да спи. Напрежението трепти във въздуха. Имаме психолог, с който можем да се свържем. В момента сме много мобилизирани, но скоро ще дойде срива“, каза д–р Попова.

Мария Попова е реаниматор във Франция, която е една от най-тежко засегнатите от коронавируса държави в Европа. Българката оставя децата и внуците си и заминава за Сарегман, за да спасява човешки животи.

Попова вярва, че ще се справим със заразата. „Искам да си дойда в България и да прегърна децата и внуците си“, каза през сълзи докторката.

ВИЖТЕ ВИДЕО ТУК

avatar