България Ер отмени полетите си от и до Милано

България Ер отмени полетите си от и до Милано

СПОДЕЛИ

Заради зачестилите случаи на коронавирус в Италия, до 27 март „България Ер“ отменя полетите си от/до Милано. Това съобщиха от авиокомпанията .

Всички пътници по анулираните полети могат да поискат пълно възстановяване на сумата за самолетните си билети, както и да променят датата си на пътуване без да плащат такса.

Всички пътници по полетите до и от Милано в периода 29 март – 30 април 2020 също могат да получат пълно възстановяване на сумата за закупените самолетни билети или да сменят датата на пътуването си, без глоба, при наличие на свободни места, казват още от авиокомпанията.

Припомняме, че областите Ломбардия и Венето в Северна Италия са буквално под блокада заради разпространението на коронавируса. Бяха затворени редица учреждения, предпирятия и учебни заведения, прекратени са обществени мероприятия.

Министерството на външните работи предупреди българските граждани да не пътуват до района, освен при крайна необходимост.

Нищо не може да ни предпази от коронавируса по-добре от дисциплината. Затова умоляваме хората, които се връщат от рискови места в чужбина, да спазват 14-дневния карантинен период. На днешното извънредно заседание на Съвета по сигурността взехме решение на всички гранични пунктове на България да бъдат разположени уреди за измерване на телесната температура като превантивна мярка срещу разпространението на вируса. Освен това на контролно-пропускателните пунктове ще бъдат изпратени лекари, които да подпомагат работата на граничните служители. Осигурили сме цялото нужно оборудване, 3000 тестове за коронавирус, обмисляме и отмяна на масови мероприятия. Сформиран е и оперативен щаб начело с ген. Венцислав Мутафчийски, който ще координира мерките срещу навлизането на заразата. В крайна сметка обаче не се ли пазим сами, каквито и действия да предприеме държавата опасност ще има.

Публикувахте от Бойко Борисов в Понеделник, 24 февруари 2020 г.

avatar