Българите ще спасяват и зимния туристически сезон

Българите ще спасяват и зимния туристически сезон

СПОДЕЛИ

Българите са основната група туристи, на които ще разчита туристическият бранш в Банско през следващите месеци. От Българската хотелиерска асоциация определят ситуацията като тревожна, но не и неочаквана.

Платени резервации почти няма, а британски туроператор обяви, че спира чартърите от Великобритания за България заради рестрикциите по отношение на пътуванията в чужбина заради коронавируса, предаде БНТ.

Част от хотелите в Банско, които са собственост на англичани, този зимен сезон няма да отворят врати. По улиците и пистите на курорта рядко ще се чува чужда реч, казва хотелиерът Джеймс Хюз.

„Говорим за 97% спад на резервации на британски туристи. Аз ще променя моя бизнес – ще отворим ресторанта и бара, но моя хотел не. Не виждам смисъл“, сподели хотелиерът от Великобритания Джеймс Хюз.

В момента туристическият бранш работи в изключително несигурна и променлива ситуация. За сега запитвания за групови резервации има от Нидерландия, Австрия и Турция.

За да привлекат повече българи, хотелиерите в Банско вече обмислят и специални оферти.

Цените няма да се понижават, категорични са от бранша, защото спазването на противоепидемичните мерки е голям допълнителен разход.

avatar