Автобуси и влакове празни,няма пътници

Автобуси и влакове празни,няма пътници

СПОДЕЛИ

Има затрудненост при обслужване на кредити и към доставчици на горива от страна на пътническия сухоземен транспорт, призна Росен Желязков, министър на транспорта, съобщава bTV.

“От град до град пътуват автобуси, но няма пътници. Международните курсове са тотално спрени. Мярката 60 към 40 ще бъде адаптирана и към транспорта.

Масови фалити ще има, ако не бъдат взети мерки. Превозвачи отпреди епидемията, явно ще имат проблеми. Останалите ще имат адекватен начин на подпомагане”, каза Желязков.

Според министъра няма струпване на хора в градските автобуси. “Физическата дистанция в автобусите е видима. Местната власт трябва да контролира това”, допълни Желязков.

Движението на влаковете остава същото. “Железниците са основния начин на придвижване Продажбата на билети в БДЖ е спаднала 4 пъти, има много празни вагони.

При пътуване по Великден ще се спазва физическа дистанция във влаковете. В момента на няколко купета има един пътник. Полетите са намалели със 70-75 процента по време на пандемията”, заяви министърът.

avatar