Арестуваха организаторите на протеста пред парк “Росенец” /ВИДЕО/

Арестуваха организаторите на протеста пред парк “Росенец” /ВИДЕО/

СПОДЕЛИ

Полицаите арестуваха председателя на „Демократична България“ Христо Иванов, след като протестиращите срещу правителството успяха да пробият частично полицейския кордон, който е изграден пред лятната резиденция на Ахмед Доган. На протестиращите не им бе осигурен достъп до плаж „Росенец“. Органите на реда заявиха, че това се прави за тяхната сигурност, тъй като вече бяха допуснати симпатизантите на ДПС.

Иванов беше съборен на земята и му бяха сложени белезници. Същото се случи с Иво Мирчев, който също е член на “Демократична България.

Кметът на Бургас Димитър Николов заяви, че е грешка това, че полицията не допуска протестиращите срещу правителството да стигнат до плажа. Въпреки това те отново не бяха допуснати и в крайна сметка се стигна до нарастване на напрежението.

Никой не може да обясни защо полицията е допуснала да има два официално заявени протеста на едно и също място. Дори кметът на Бургас не можа да обясни този факт, като каза, че е бил уведомен само за антиправителствения протест и той го е одобрил, за симпатизантите на ДПС той не знаел нищо.

avatar