Арестуваха 21 души за разпространение на дрога в Пловдив

Арестуваха 21 души за разпространение на дрога в Пловдив

СПОДЕЛИ

Задържани са 21 души при специализирана полицейска акция срещу разпространението на наркотични вещества на територията на Пловдивска област. Тя е проведена през вчерашния ден, съобщават от местната полиция.

Над 200 грама амфетамин, електронна везна, мобилен телефон и парична сума били иззети при съвместни процесуални и следствени действия от служители на отдел „Криминална полиция“ и сектор „Специализирани полицейски сили“ от микробуса и жилището на 46-годишен от Браниполе.

В квартал „Столипиново“, в апартамента на 40-годишен криминално проявен и осъждан мъж и 63-годишния му баща, са намерени около 26 грама суха зелена листна маса със съдържание на ново психотропно вещество, 40 таблетки „Клоназепам” и електронна везна със следи от марихуана. Множество разфасовки марихуана с тегло над 36 грама, 28 таблетки екстази, пакетче метамфетамин и две електронни везни пък са открити в дома на 33-годишен жител на село Московец.

С прокурорски постановления спрямо четиримата извършители са взети 72-часови мерки за неотклонение. В рамките на спецакцията, при обиск и претърсване в апартамента на 27-годишен жител на областния град, са открити 22 таблетки екстази и близо 7 грама марихуана. Цигари със съдържание на суха зелена листна маса и дози амфетамин иззели от четирима младежи на възраст между 19 и 24 години.

С различни количества марихуана, амфетамин, „Клоназепам” и хероин на територията на Четвърто и Шесто РУ в областния град били засечени осем души на възраст между 21 и 38 години, а в Карлово и Хисаря – момчета на 19 и 24 години. Междувременно 27-годишен мъж и 18-годишно момиче, занимавали се с разпространение на дрога, били задържани с над 3 грама марихуана и 2,5 грама амфетамин от криминалисти в ж.к. „Тракия“ в областния град. По случаите са образувани полицейски производства под наблюдението на Окръжната и Районната прокуратура в Града под тепетата.

Коментари

avatar