Apple пускат 75 млн. броя iPhone с 5G

Apple пускат 75 млн. броя iPhone с 5G

СПОДЕЛИ
Снимка:KnowTechie

Технологичният гигант Apple е отправил искане до доставчиците си да сглобят най-малко 75 млн. 5G смартфона от модела iPhone по-късно тази година, както и Apple Watch, iPad Air и по-малък Homepod, съобщи Bloomberg, цитиран от „Ройтерс“.

Компанията очаква доставките на новото поколение от устройствата ѝ да достигнат 80 млн. единици до края на 2020-а според запознати със случая.

Apple ще стане последният от трите най-големи производители на смартфони в света, който представя свой 5G модел смартфон. Преди нея същото направиха Huawei и Samsung, които са двата най-големи производителя по обем на пазара,пише Капитал.

Досега Apple не смяташе това за приоритет, защото 5G мрежата по света не е изградена и обещаваните свръхвисоки скорости на връзка към момента остават в бъдещето. Някои страни обаче вече напредват с изграждането на мрежите от ново поколение, което отваря и търсене за устройства, които да могат да поддържат новия стандарт. На практика и телекомите, и производителите на телефони се изчакваха взаимно, като този разрив ще бъде затворен през идните години.

avatar