Ангела Меркел отново трепери по време на официално събитие /ВИДЕО/

Ангела Меркел отново трепери по време на официално събитие /ВИДЕО/

СПОДЕЛИ

Германският канцлер Ангела Меркел получи трети пристъп на треперене в рамките на три седмици, но увери, че се чувства добре. По време на посрещането на открито на финландския премиер Анти Рине тялото на Меркел трепереше неудържимо в продължение на около минута. На официалната пресконференция канцлерът обясни, че е добре, макар че приема сериозно тези тремори.

При отговорите на въпросите Меркел се усмихваше и говореше гладко. Тя увери, че е работоспособна и временното неразположение не ѝ пречи. Говорител на правителството обяви, че Меркел се чувства добре и преговорите с министър-председателя на Финландия са се провели без проблеми.

Първият подобен пристъп на Меркел бе на 18 юни, докато тя приемаше украинския президент Владимир Зеленски, седмица по-късно, на 27 юни, тя получи втори такъв пристъп малко преди да излети за срещата на Г-20 в Япония. От офиса й обясниха, че причините са високите температури и дехидратация. Меркел, която навършва 65 години след седмица, е на поста канцлер от 2005 г, но е нямала сериозни здравословни проблеми досега.

Коментари

avatar