АМ “Струма” остава затворена

АМ “Струма” остава затворена

СПОДЕЛИ
Снимка: Нова тв

Не е трябвало полиетиленовите отпадъци и опаковките от лекарства, които вчера следобед се запалиха и причиниха огромен пожар под мостовото съоръжение на АМ “Струма” край Дупница, да бъдат съхранявани там. Това призна собственикът на фирмата за вторични суровини “Феникс Дупница” ООД  Кольо Илиев пред БНР.

Огнената стихия вече е овладяна, но причини сериозно задимяване и обгазяване в района. Заради това кметът на Дупница Методи Чимев издаде заповед за частично бедствено положение.

Ограничено е движението в пътния участък на магистралата. Забраната е в двете платна за движение в участъка между пътен възел Дупница и пътен възел Бобошево. Движението се осъществява по път I-1/E79 и се регулира от Пътна полиция.

Днес предстои експерти на АПИ да установят има ли конструктивните пораженията в участъка, и ако да – какви са те. Има сериозни съмнения за състоянието на три от колоните на моста.

Кольо Илиев разказа, че пожарът избухнал малко след 16 часа. Според него палежът е умишлен. “Няма друг начин как да се случи”, заяви той пред NOVA.

Часове наред пожарникарите опитваха да се справят с огъня. Заради гъстия черен дим и веществата, които горят, от Перник пристигнаха екипи на РИОСВ, за да следят за замърсяване на въздуха.

Коментари

avatar