Адвокатът на майката , обвинена в убийството на децата си, разказа за...

Адвокатът на майката , обвинена в убийството на децата си, разказа за тормоза над нея

СПОДЕЛИ

Майката от Сандански, задържана за смъртта на двете й деца, остава за постоянно в ареста.

Това реши днес съдът. Невръстните деца – момче на 5 години и момиче на 3 години, бяха открити мъртви в дома им в четвъртък.   Погребението на децата се състоя тази сутрин.

Адвокатът на обвинената заяви, че майката години наред е била малтретирана физически от мъжа си. Освен това тя е била сексуално насилвана от нейния свекър.

“Казва, че е била насилвана сексуално от бащата на Георги и, че е бита постоянно. Била е затваряна да стои у дома”, обясни пред NOVA адвокат Маньо Алексиев.

Адв. Алексиев твърди, че Кристина му е казвала, че децата изпитват ужас от баща си и се страхуват. “Едното дете получава тикове винаги, когато бащата започва да говори на висок тон./Снимка: Фейсбук на Георги Трайков

Адвокат Алексиев обясни че Кристина е била години наред малтретирана физически от мъжа си, Георги Трайков. “Разбрах дори, че тя е сексуално насилвана и от баща му. Той е посягал на децата, бил ги е и ги е малтретирал, а когато повишавал тон, едното от тях треперело от страх”.

“Докато я разпитвах, ми отговаряше само с да и не. Не потвърди да е извършила престъплението, а по време на разпита, в мое отстъствие, тя казва едно единствено – “съжалявам за всичко това, което се е случило”, каза още той. 

Адвокатът познава жената отдавна. “Видях я за пръв път преди 7-8 години в кантората ми в София. Просто за мен това беше друг човек – неузнаваема, смачкана психически. През цялото време плачеше, че иска да й се помогне, да се отърве от това бреме и да спаси децата си”, разказа  Маньо Алексиев. 

Припомняме, че в четвъртък около 17,30 ч горският бащата на децата, горският служител Георги Трайков повикал полиция, защото жена му Кристина Дунчева е заклала двете им деца – 5-годишното момченце Васил и 3-годишната му сестричка Ивон.

И двамата родители били отведени в местното РПУ, което е на около 30 метра от къщата им. При огледа са иззети два ножа и сатър.

Разпитите на двамата родители продължили до малките часове на нощта с участието и на психолози от МВР.Почти през цялото време Кристина не била адекватна, говорела несвързано. Имало момент, в който се опитвала да обясни, че по-голямото дете е нападнало по-малкото с ножа, а после се е наръгало само.

avatar