Природозащитници с нов протест за закриване на Делфинариумът във Варна

Природозащитници с нов протест за закриване на Делфинариумът във Варна

СПОДЕЛИ

Протест с искане Делфинариумът във Варна да бъде закрит, организират природозащитници. Той ще се състои на 1-ви декември от 12:00 часа пред сградата на Делфинариума в Морската градина съобщи Moreto.net.

Причината за това са случаите на мъртви бозайници и тяхното дресиране, като последният такъв беше от този август на бебе делфинче, починало по време на представление според свидетели.

„Случаят с умрялото бебе във варненския делфинариум това лято не е прецедент, а рутина в една индустрия, която поробва животни за печалба и продава това като забавление. От откриването му до днес, там са живели 25 делфина за които ни е известно. Повечето от тях са загинали след кратък и брутален престой, поне 15 от тях са били бебета. Колко още животни за които не знаем са „минали от там“, можем само да гадаем, тъй като делфинариумът не си прави труда да регистрира новородените бебета и да съобщава за умрелите животни в МОСВ.

Липсата на адекватно пространство за движение, изкуствената среда, гладът, дресировките, шумните представления и инвазивните атракции като „плуване с делфин“ превръщат живота в делфинариума в каторжнически ад“, гласи постът на организаторите.

Те настояват да се забрани използването на делфини за забавление и тяхното размножаване в плен, като призовават всички, които са съпричастни към съдбата на тези животни да се включат в протеста.

avatar