Полицейска хроника от Варна и региона – 1 октомври

Полицейска хроника от Варна и региона – 1 октомври

СПОДЕЛИ

ПРЕСТЪПНИ ДЕЯНИЯ И ПРОИЗШЕСТВИЯ, РЕГИСТРИРАНИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОД НА МВР – ВАРНА за 30.09.2019 г.

Разкрити са извършителите на 6 престъпления.
Регистрирани са 4 ПТП с 4 пострадали граждани през изминалото денонощие.

– Разкрит е извършителят на кражба от лек автомобил, извършена на улица във Варна
  На 30.09. т.г., е образувано досъдебно производство за кражба от л.а. «Дачия», паркиран на ул. «Филип Тотю» във Варна. Неизвестно лице е извършило кражбата на сумата от 100 лв. на монети и акумулатор. След проведени действия по разследване на случая и оперативно – издирвателни дейности е установено, че извършители на деянието са Д.П. (34 г.) от Добрич, и Л.Н. (39 г.) от Варна, двамата известни на МВР. По случая е образувано досъдебно производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Варна. Двамата мъже са задържани за срок до 24 часа.

– На 30.09. т.г., е образувано досъдебно производство за това, че К.В. (32 г.) от Варна е отправил закани и заплахи към свои близки. След проведени оперативно – издирвателни дейности, мъжът е задържан. По случая е образувано досъдебно производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Варна. Извършителят е задържан за срок до 24 часа.

Бързи полицейски производства:
– На 30.09. т.г., около 11:20 часа, в гр. Дългопол, при извършване на полицейска проверка на т.а. «ИФА» с водач О.Х. (52 г.) от Айтос, е установено, че същият управлява МПС с поставени регистрационни табели, издадени за друго МПС. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Провадия. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

– На 30.09. т.г., около 20:00 часа, в гр. Варна, при извършване на полицейска проверка на л.а. «Рено» с водач Н.Т. (58 г.), местен жител, е установено, че същият управлява МПС след употреба на алкохол с концентрация от 1,93 промила в издишания въздух. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

– На 30.09. т.г., около 21:30 часа, в с. Цонево, при извършване на полицейска проверка на л.а. «Опел» с водач М.Д. (33 г.), местен жител, е установено, че същият управлява МПС след употреба на алкохол с концентрация от 2,14 промила в издишания въздух. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Провадия. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

– На 27.09. т.г., около 20:40 часа, в гр. Вълчи дол, е извършена полицейска проверка на И.И. (23 г.) от гр. Суворово. В мъжа е намерено и иззето пакетче със суха тревиста маса. Направената експертна справка установява, че се касае за марихуана – 0,20 гр. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Девня. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

ПТП:
– На 30.09. т.г., около 17:50 часа, на велосипедна алея на Вълнолома, е възникнало ПТП. По време на движение, са се сблъскали велосипедист (71 г.) и велосипедистка (42 г.). Вследствие на инцидента мъжът пада на земята и получава фрактура на черепа, настанен е за лечение в МБАЛ «Св. Анна», с опасност за живота. По случая има образувано досъдебно производство.

– На 30.09. т.г., около 11:50 часа, на кръстовището на бул. «Вл. Варненчик» и ул. «Отец Паисий», е възникнало ПТП. Водачът на л.а. «Опел» Т.В. (43 г.) от с. Изворско, по време на движение, при маневра за завой наляво, не пропуска и блъска л.а. «Шкода», който се движи направо. Вследствие на инцидента мъжът и неговата спътница (40 г.) получават контузии, прегледани са и освободени, без опасност за живота.

– На 30.09. т.г., около 12:30 часа, на бул. «Съборни», е възникнало ПТП. Водачът на т.а. «Ситроен» Е.П. (27 г.) от Варна, по време на движение, блъска пешеходка, която пресича платното за движение. Вследствие на инцидента жената (44 г.) получава контузии, прегледана е и освободена, без опасност за живота.

– На 30.09. т.г., около 17:30 часа, на ул. «Г. Петлешев», е възникнало ПТП. Водачката на л.а. «Сеат» Н.К. (21 г.) от Бяла, по време на движение назад, блъска пешеходка, която се намира зад автомобила. Вследствие на инцидента жената (69 г.) получава контузии, прегледана е и освободена, без опасност за живота.


III. По линия на пожарна безопасност и спасяване:

– 3 са регистрираните пожари с преки материални щети през изминалото денонощие:
На 30.09. т.г., около 10:50 часа, е постъпил сигнал за пожар, възникнал в коридора на апартамент, намиращ се на ул. «Мир». Няма пострадали хора. Причина за инцидента е късо съединение в електрически контакт. Унищожени са мебели, дървени врати, електрическа инсталация, осветителни тела, мазилка, опушени са 300 кв. м стени.

На 30.09. т.г., около 17:20 часа, е постъпил сигнал за пожар, възникнал в избените помещения на жилищен блок, намиращ се на ул. «Марин Дринов». Причина за инцидента е техническа неизправност на газова бутилка. Унищожени са мебели, домашно имущество, опушени са 60 кв. м стени. При инцидента е пострадал 80-годишен мъж, който е използвал помещението. Същият е вдишал дим и е получил изгаряния.

На 30.09. т.г., около 22:00 часа, е постъпил сигнал за пожар, възникнал в изоставена къща, намираща се на ул. «Крайезерна». Няма пострадали хора. Причина за инцидента е небрежност при боравене с открит огън. Унищожени 60 кв. м покривна конструкция.

– 8 са регистрираните пожари без преки материални щети през изминалото денонощие – в сухи треви и храсти, в отпадъци, в стърнище;

– 2 са регистрираните случаи на оказана техническа помощ.

avatar