Победа за Григор Димитров на US Open

Победа за Григор Димитров на US Open

СПОДЕЛИ

Успешното представяне на Григор Димитров на US Open продължава.

Българинът показа стабилна игра и победи в третия кръг Камил Майхржак (Пол) със 7:5, 7:6 (8), 6:2. Този успех му осигури за трети път в неговата кариера след 2014 и 2016 участие на осминафиналите в Ню Йорк. За достигането си до тази фаза Гришо ще вземе и чек за 280 000 долара.

Още в първия сет Димитров показа, че пак навлиза в супер форма, като загуби само три точки в своите 6 сервис гейма. Гришо проби поляка при последната си възможност, което му осигури и успеха със 7:5. Във втория Камил Майхржак успя да изравни от 1:4 до 4:4 и да вкара сета в тайбрек.

В него поляка дори поведе с 4:2, но това само амбицира Гришо да спечели с 10:8 и да дръпне с 2:0. В третия сет вече беше лесно. Димитров даде само два гейма на съперника си за 6:2. В четвъртия кръг Григор ще играе с непоставеният Алекс Де Минор. 20-годишният австралиец за първи път тази година достига до тази фаза на турнира в Ню Йорк и изобщо в турнир от Големия шлем.

В третия кръг той победи с отлична игра поставения под №7 в Ню Йорк Кей Нишикори (Яп) 6:2, 6:4, 2:6, 6:3. Двубоят Димитров – Де Минор ще е първи между двамата, а победителя от него ще срещне на четвъртфиналите Роджър Федерер или Давид Гофен.

avatar