Полицейска хроника Бургас и региона – 13 май

Полицейска хроника Бургас и региона – 13 май

Източник: пресцентър МВР

СПОДЕЛИ

За изминалите три денонощия на територията на ОДМВР – Бургас са регистрирани : девет кражби, пет други криминални престъпления, един пожар и две ПТП. Образувани са шест бързи полицейски производства. Разкрити са десет престъпления.

РАЗКРИТИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ :
Служители от Районно управление – Царево установили извършителя на кражбата на сумата от 600 лв., собственост на 36 годишен пловдивчанин, осъществена за времето от 21.00 ч. до 24.00 ч. на 09.05.т.г. от незаключено бунгало в к-г «Арапя» – това е 24 годишен мъж от Царево. Работата по случая продължава.

На 12.05.т.г. около 15.50 ч. в Районно управление – Несебър е получено съобщение за извършена джебчийска кражба в автобус от градския транспорт, пътуващ по линията Несебър – Свети влас спрямо 54 годишна английска туристка – в резултат на бързите полицейски действия е установена и задържана извършителката на деянието – това е 26 годишна жена от Левски. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 12.05.т.г. около 22.15 ч. в района до комплекс „Сол Несебър Ризорт”, разположен между с. Равда и Несебър, служители от Районно управление – Несебър спрели за полицейска проверка л.а. „Фолксваген Голф”, със силистренска регистрация, управляван от 35 годишен мъж от с. Раздел, като констатирали, че същия шофира след употреба на алкохол с концентрация – 2.36 промила. Водачът е задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

ПОЖАРИ :
На 09.05.т.г. около 23.30 ч. в Четвърто Районно управление – Бургас е получено съобщение за пожар в метален фургон, разположен зад тролейбусното депо в ж.к. «Меден Рудник» – установено е, че фургона се състои от две стаи, каравана и дървен навес и е собственост на 64 годишен мъж от с. Черни връх. Пожарът е потушен от един противопожарен автомобил и четирима огнеборци. От инцидента металния фургон, караваната и навеса изгорели напълно. Причините за пожара, както и стойността на нанесените щети са в процес на изясняване от служители на Четвърто Районно управление – Бургас. По случая е образувано досъдебно производство.

ПТП :
На 11.05.т.г. около 13.10 ч. на паркинга на ул. «Александър Стамболийски» №30 в кв. «Ветрен», при движение на заден ход л.а. «БМВ», с бургаска регистрация, управляван от 37 годишен айтозлия, блъска 89 годишна пешеходка от кв. «Ветрен», която е прегледана в УМБАЛ «Дева Мария» и освободена за домашно лечение с «повърхностна охлузна рана на горната устна», без опасност за живота.

На 12.05.т.г. около 15.21 ч. на кръстовището до бл. 4 вх. 6 в ж.к. „Братя Миладинови” водачката на л.а. „Сеат Толедо”, с бургаска регистрация – 30 годишна бургазлийка не спира на пътен знак „СТОП” и отнемайки предимството на движещия се по ул. „Цар Калоян” л.а. „Сеат Ибиза”, с монтанска регистрация, управляван от 29 годишен бургазлия, допуска настъпването на пътен инцидент. От сблъсъка „Сеат Ибизата” се отмества и удря паркиран л.а. „Фолксваген Пасат”, с бургаска регистрация, собственост на 46 годишен бургазлия. От ПТП пострадала водачката на л.а. „Сеат Толедо” и нейния едногодишен син, които са прегледани и настанени в отделение „Неврохирургия” на УМБАЛ – Бургас със сътресение на мозъка, без опасност за живота.

Откриха домашна оранжерия за канабис в Бургас /СНИМКИ/

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
НА МОРЕТО | Откриха домашна оранжерия за канабис в Бургас /СНИМКИ/ Recent comment authors