Полицейска хроника от Варна и региона 25 февруари

Полицейска хроника от Варна и региона 25 февруари

СПОДЕЛИ

ПРЕСТЪПНИ ДЕЯНИЯ И ПРОИЗШЕСТВИЯ, РЕГИСТРИРАНИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОД НА МВР – ВАРНА за периода 22 – 24.02.2019 г.

Разкрити престъпления:

– След специализирана полицейска операция във Варна са задържани четирима мъже
На 21.02. т.г., на територията на град Варна, е проведена масирана полицейска операция под ръководството на Окръжната прокуратура в града. В резултат на полицейските действия, за срок до 24 часа, са задържани 4 мъже на възраст между 25 и 30 години, трима от които известни на органите на реда. При действията по разследването са претърсени седем адреса в града. Намерени са и иззети значителни количества наркотични вещества.   Работата по документиране и доказване на извършените престъпления продължава под надзора на прокурор от Окръжната прокуратъра във Варна. По случая е образувано досъдебно производство.

– На 23.02. т.г., около 16:00 часа, е постъпил сигнал за кражба от магазин за хранителни и битови стоки, намиращ се на ул. «Битоля». Неизвестно лице е извършило кражбата на фенерче и комплект свредла от стелажите на магазина. След проведени оперативно-издирвателни дейности и действия по разследване на случая е установено, че извършител на деянието е Н.А. (42 г.) от Варна, неизвестен на МВР. По случая е образувана преписка, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

– На 21.02. т.г., около 00:10 часа, в гр. Варна, при извършване на полицейска проверка на Й.Д. (27 г.) от гр. Варна, неизвестен на МВР, е установно, че същият държи в себе си саморъчно свита цигара, съдържаща суха тревиста маса. Направената експертна справка установява, че се касае за марихуана с тегло 0,18 гр. По случая е образувана преписка, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

– На 21.02. т.г., около 00:10 часа, в гр. Варна, при извършване на полицейска проверка на Н.Д. (23 г.) от гр. Варна, неизвестен на МВР, е установно, че същият държи в себе си пакетче, съдържащо суха тревиста маса. Направената експертна справка установява, че се касае за марихуана с тегло 0,43 гр. По случая е образувана преписка, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

– На 21.02. т.г., около 11:40 часа, в гр. Варна, при извършване на полицейска проверка на К.А. (28 г.) от гр. Варна, известен на МВР, е установно, че същият държи в себе си две пакетчета с бяло кристално вещество. Направената експертна справка установява, че се касае за производно на амфетамин с тегло 0,35 гр. По случая е образувано досъдебно производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

Бързи полицейски производства:

– На 24.02. т.г., около 09:50 часа, на пътя за Бургас, малко след с. Приселци, при извършване на полицейска проверка на л.а. «Фолксваген» с водач Д.Х. (29 г.) от с. Приселци, е установено, че същият управлява МПС, без регистрационни табели и с прекратена регистрация. По случая е образувано бързо полицейски производство, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

– На 24.02. т.г., около 14:20 часа, в гр. Долни чифлик, при извършване на полицейска проверка на л.а. «Мерцедес» с водач Н.Н. (27 г.), местен жител, е установено, че същият управлява МПС без свидетелство за правоспособност, отнето му като административно наказание за нарушение на ЗДвП. По случая е образувано бързо полицейски производство, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

– На 21.02. т.г., около 10:00 часа, в гр. Варна, при извършване на полицейска проверка на Л.Ж. (28 г.) от гр. Варна, известна на МВР, е установно, че същата държи в себе си спринцовка с кафеникава течност. Направената експертна справка установява, че се касае за хероин – 2 мл. По случая е образувано бързо полицейско производство, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Варна. Жената е задържана за срок до 24 часа.

ПТП:

– На 23.02. т.г., около 12:00 часа, на пътя от с. Новаково за Варна, е възникнало ПТП. Водачът на л.а «Форд» П.П. (36 г.) от Варна, поради движение с несъобразена скорост и хлъзгава пътна настилка, губи контрол над МПС, занася се и блъска непълнолетни момче и момиче, които се движат до банкета. Вследствие на инцидента двамата са получили контузни наранявания, прегледани са и освободени за домашно лечение, без опасност за живота.

– На 23.02. т.г., около 16:30 часа, в с. Чернево, е възникнало ПТП. Водачът на л.а «Шевролет» Н.Н. (25 г.) от София, поради движение с несъобразена скорост, губи контрол над МПС и се блъска в електрически стълб. Вследствие на инцидента мъжът е получил контузни наранявания, прегледан е и освободен за домашно лечение, без опасност за живота.

– На 22.02. т.г., около 13:30 часа, в гр. Варна, на кръстовището на бул. «Осми Приморски полк» и ул. «Никола Й. Вапцаров», е възникнало ПТП. Водачът на л.а. «Пежо» Т.Н. (64 г.) от Добрич, по време на движение, при ляв завой, не пропуска и е блъснат от л.а. «Опел», който се движи в права посока. Вследствие на инцидента мъжът получава фрактура на ребро и е освободен за домашно лечение, а неговата спътница (58 г.) е настанена в МБАЛ «Св. Анна» с фрактура на таз, без опасност за живота. По случая има образувано досъдебно производство.

– На 22.02. т.г., около 18:40 часа, във Варна, на бул. «Осми Приморски полк», е възникнало ПТП. Водачът на л.а «Опел» И.С. (72 г.) от Варна, поради движение с несъобразена скорост, при навлизане в десен завой, губи контрол над МПС и блъска пешеходец, който пресича. Вследствие на инцидента мъжът (80 г.) е получил фрактура на крак и е настанен за лечение в МБАЛ «Св. Анна», без опасност за живота. По случая има образувано досъдебно производство.

– На 22.02. т.г., около 19:30 часа, във Варна, на кръстовището на бул. «Трети март» и ул. «Блян», е възникнало ПТП. Водачът на л.а «Фолксваген» Г.С. (65 г.) от Варна, по време на  движение, блъска пешеходец, който пресича. Вследствие на инцидента мъжът (19 г.) е получил контузия на крак, прегледан е и освободен, без опасност за живота.

По линия на пожарна безопасност и спасяване:

– 12 са регистрираните пожари с преки материални щети през посочения период:

Мъж загина при пожар в жилища сграда на ул. „Прилеп”
Около 03:45 часа, на 23.02. т.г., на телефон 112, е постъпил сигнал за пожар, възникнал в апартамент, заемащ етаж от кооперация на ул. „Прилеп”. На място незабавно са изпратени екипи на РДПБЗН – Варна. Установено е, че цялото жилище е обхванато от пламъците. В апартамента е живеел 70-годишен мъж, който е загинал. Унищожен е целият етаж от кооперацията, нанесени са материални щети по изолацията на сградата, стълбището и дограмата на горния етаж. Изясняват се причини и обстоятелства за възникването на инцидента. По случая е образувано досъдебно производство.

На 24.02. т.г., около 15:00 часа, е съобщено за пожар на покрива на къща, намираща се на ул. «Младост» във Варна. Няма пострадали хора. Причината за инцидента е късо съединение. Унищожени са 120 кв. м сграда,  мебели, домашно имущество, опушени са 200 кв. м стени.

На 24.02. т.г., около 20:15 часа, е съобщено за пожар кухнята на апартамент, намиращ се в ж.к. «Вл. Варненчик» във Варна. Няма пострадали хора. Причината за инцидента е забравено ядене на котлона. Унищожени са мебели, домашно имущество, опушени са 10 кв. м стени.

На 24.02. т.г., e получен сигнал за пожар в ПВЦ контейнер, намиращ се в гр. Варна. Причините за инцидентa се изясняват. Унищожен e един контейнер а за смет.

На 23.02. т.г., около 06:00 часа, е съобщено за пожар в електрическа инсталация на гараж, намиращ се на ул. «Черно море» във Варна. Няма пострадали хора. Причината за инцидента е късо съединение. Унищожени са електрически кабели.

На 23.02. т.г., около 08:15 часа, е съобщено за пожар в избено помещение, намиращо се в къща в с. Тополи. Няма пострадали хора. Причината за инцидента е самозапалване на сажди в комин. Унищожени са брикети за отопление, строителни материали, топлоизолация, детски велосипеди, опушени са 30 кв. м стени.

На 23.02. т.г., около 12:20 часа, е съобщено за пожар в работно помещение на печатница, намираща се на ул. «Студентска» във Варна. Няма пострадали хора. Причината за инцидента са огневи дейности. Унищожени са ламинатор и гилотина.

На 23.02. т.г., около 14:10 часа, е съобщено за пожар в покрив на къща, намираща се в с. Яребична. Няма пострадали хора. Причината за инцидента е самозапалване поради пукнатина в комин. Унищожен е 1 кв. м покривна конструкция.

На 23.02. т.г., около 19:45 часа, е съобщено за пожар в стая от къща, намираща се на ул. «Митко Пазаузов» в Аксаково. Няма пострадали хора. Причината за инцидента е късо съединение. Унищожени са електрически уреди, домашно имущество, дограма, осветителни тела, тръби за парно, опушени са 40 кв. м стени.

На 23.02. т.г., около 23:15 часа, е съобщено за пожар в изоставена сграда, намираща се на ул. «Христо Македонски» във Варна. Няма пострадали хора. Причината за инцидента се изяснява. Унищожени са 80 кв. м покривна конструкция.

На 22.02. т.г., около 11:40 часа, е съобщено за пожар в пчелин, намиращ се в землището на Суворово. Няма пострадали хора. Причината за инцидента е небрежност при боравене с открит огън. Унищожени са 35 кошера с пчели.

На 22.02. т.г., около 13:40 часа, е съобщено за пожар в електрическо табло и отпадъци, намиращо се на ул. «Светослав Минков» във Варна. Няма пострадали хора. Причината за инцидента е небрежност при боравене с открит огън. Унищожено е външно табло на трафопост.

– 19 са регистрираните пожари без преки материални щети през изминалото денонощие – в сухи треви, храсти и борови иглички; в отпадъци и в контейнер за отпадъци, в комини;

– 24 са регистрираните случаи на оказана техническа помощ.

Полицейска хроника от Бургас и региона- 25 февруари

avatar