Полицейска хроника от Бургас и Варна -17 януари

Полицейска хроника от Бургас и Варна -17 януари

СПОДЕЛИ

За изминалото денонощие на територията на ОДМВР – Бургас са регистрирани : три кражби, две други криминални престъпления и едно ПТП. Образувани са три бързи полицейски производства. Разкрити са 13 престъпления.

РАЗКРИТИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ :

В резултат на полицейските действия на служители от Районно управление – Несебър по отношение кражбата на две охранителни камери, монтирани от външната страна на магазин, разположен под х-л «Еврика» в Слънчев бряг, осъществена на 10.01.т.г., е установен и задържан извършителя на деянието – това е 39 годишен криминално проявен и осъждан несебърлия, който направил пълни самопризнания. Работата по случая продължава от служители на Районно управление – Несебър.

Служители от Пето Районно управление – Бургас установили извършителите на кражбата на сумата от 600 лв., 20 кена с енергийна напитка, 50 бутилки бира, шоколадови изделия, пакети с чипс и снакс, осъществена на 03/04.11.м.г., чрез взломяване на входната врата от питейно заведение, разположено в района на спортен комплекс в ж.к. «Зорница» – това са трима 14 годишни бургазлии, които направили пълни самопризнания. Работата по случая продължава от служители на Пето Районно управление – Бургас.

На 16.01.т.г. служители от Първо Районно управление – Бургас извършили претърсване в дома на 35 годишен криминално проявен бургазлия, разположен на  ул. «Фердинандова», където намерили и иззели три торбички със суха зелена тревна маса / канабис/ с общо тегло около 300 грама. Бургазлията е задържан за срок до 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

В резултат на полицейските действия на служители от Районно управление – Несебър по отношение палежа на л.а. «Митцубиши Колт», с бургаска регистрация, ползван от 28 годишна жена от Свети Влас, осъществен около 21.22 ч. на 23.12.м.г. на ул. «Зора» в Свети Влас, е установен извършителя на деянието – това е 32 годишен криминално проявен и осъждан мъж от Средец. Работата по случая продължава от служители на Районно управление – Несебър.

Служители от Четвърто и Пето Районни управления – Бургас установили извършителя на счупването на видеокамера, монтирана на фасадата на павилион за продажба на тютюневи изделия и алкохол, разположен между бл. 31 и 32 в к-с «Лазур», осъществено на 13.01.т.г. за времето от 18.00 ч. до 18.30 ч. – това е 16 годишен криминално проявен и осъждан бургазлия, който направил пълни самоприцанния. Общата стойност на нанесената щета възлиза на сумата от 333 лв. Работата по документиране на цялостната престъпна дейност на бургазлията продължава от служители на Пето Районно управление – Бургас.

ХАРАКТЕРНИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ :

На 16.01.т.г. около 07.50 ч. в Районно управление – Несебър е получено съобщение от 33 годишен мъж за това, че чрез взломяване на PVC прозорец е проникнато в дома му, разположен на първия етаж в общежитие „Парк-1“ в Несебър, откъдето е извършена кражба на чанта, съдържаща сумата от 1 100 лв. Работата по случая продължава.

ПТП :

На 16.01.т.г. около 10.04 ч. на кръстовище на бургаските улици «Захари Стоянов» и «Комлушка низина», водачката на лек автомобил «Мерцедес Е 350», с бургаска регистрация – 48 годишна софиянка не спира на пътен знак «СТОП» и отнемайки предимство на лек автомобил «Опел Корса», с бургаска регистрация, управляван от 42 годишен бургазлия, допуска ПТП с него. От ПТП пострадал пътуващото в л.а. «Опел Корса» 10 годишно момче, син на водача, което е прегледано и освободено за домашно лечение с кръвотечение от носа, без опасност за живота.

Полицаи гониха автомобил 200 км. между Стара Загора и Пловдив

ПРЕСТЪПНИ ДЕЯНИЯ И ПРОИЗШЕСТВИЯ, РЕГИСТРИРАНИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОД НА МВР – ВАРНА за 16.01.2019 г.

 Разкрити са извършителите на 7 престъпления.
Регистрирани са 2 ПТП с 2 пострадали граждани през изминалото денонощие.

– На 16.01. т.г., е постъпил сигнал за това, че в магазин за хранителни стоки, намиращ се на ул. «Възраждане» във Варна, неизвестно лице е извършило кражбата на стоки от стелажите. При последвалите незабавни действия от страна на полицейските служители, е установено, че извършителка на деянието е Р.С. (35 г.) от Варна, известна на МВР. По случая е образувано досъдебно производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Варна. Жената е задържана за срок до 24 часа.

– На 15.01. т.г., около 00:10 часа, в гр. Варна, в м-ст «Евксиноград», при извършена полицейска проверка на л.а. «БМВ» с водач Ц.И. (21 г.) и пътник Д.П. (23 г.), местни жители, е установено, че вторият държи пакетче, съдържащо бяло прахообразно вещество, и пакетче със суха тревиста маса. Направената експертна справка установява, че се касае за кокаин с тегло 0,44 гр. и марихуана с тегло 2,53 гр. По случая е образувано досъдебно производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Варна. Двамата мъже са задържани за срок до 24 часа.

– На 14.01. т.г., около 22:00 часа, в гр. Варна, на бул. «Цар Освободител», при извършена полицейска проверка на л.а. «Рено» с водач Д.С. (19 г.) от Игнатиево, е установено, че същият държи пакетче, съдържащо суха тревиста маса. Направената експертна справка установява, че се касае за марихуана с тегло 0,18 гр. По случая е образувана преписка, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Варна. Д.С. е задържан за срок до 24 часа.

– На 12.01. т.г., около 22:25 часа, в гр. Варна, в м-ст «Сълзица», при извършена полицейска проверка на М.Д. (22 г.), местен жител, е установено, че същият държи саморъчно свита цигара, съдържаща суха тревиста маса. Направената експертна справка установява, че се касае за марихуана с тегло 0,16 гр. По случая е образувана преписка, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

Бързи полицейски производства:

– На 16.01. т.г., около 12:40 часа, в Девня, при извършване на полицейска проверка на л.а. «Фолксваген» с водач В.В. (34 г.) от гр. Шумен, е установно, че същият управлява МПС след употреба на алкохол с концентрация от 2,22 промила в издишания въздух. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Девня. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

– На 16.01. т.г., около 15:05 часа, в гр. Долни чифлик, при извършване на полицейска проверка на л.а. «Рено» с водач А.Н. (24 г.) от с. Цонево, е установно, че същият управлява МПС без свидетелство за правоспособност, отнето му като административно наказание за срок от една година. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

– На 12.01. т.г., около 20:10 часа, в гр. Варна, при извършване на полицейска проверка на л.а. «Пежо» с водач Л.Н. (26 г.), местен жител, неизвестен на МВР, е установно, че същият държи в себе си пакетче със суха тревиста маса. Направената експертна справка установява, че се касае за марихуана с тегло 0,31 гр. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

ПТП:

– На 16.01. т.г., около 07:10 часа, в гр. Варна, след кръстовището на бул. «Трети март» и бул. «Константин и Фружин», е възникнало ПТП. След пешеходна пътека, пешеходец – дете се блъска в предната гума на автобус от масовия градски транспорт с водач В.В. (42 г.) от Варна. Вследствие на инцидента момчето е получило фрактури на две фаланги на пръсти и рана на ходилото, прегледано е и настанено за лечение в МБАЛ «Св. Анна», без опасност за живота. По случая има образувано досъдебно производство.

– На 16.01. т.г., около 16:05 часа, в гр. Варна, на кръстовището на бул. «Ян Палах» и ул. «Роза», е възникнало ПТП. 18-годишният водач на л.а «Ауди» И.П. от Суворовов, по време на движение, губи контрол над МПС, отклонява се вдясно и блъска пешеходка, която се движи на тротоара. Вследствие на инцидента жената (68 г.) е получила фрактури на двата крака, прегледана е и настанена за лечение в МБАЛ «Св. Анна», без опасност за живота. По случая има образувано досъдебно производство.

По линия на пожарна безопасност и спасяване:

– 4 са регистрираните пожари с преки материални щети през изминалото денонощие:

На 16.01. т.г., около 18:00 часа, е получен сигнал за пожар в л.а. «Пежо», намиращ се във вилна зона «Изгрев». Няма пострадали хора. Причината за инцидента е късо съединение. Унищожена е предната част на автомобила.

На 16.01. т.г., около 18:50 часа, е получен сигнал за пожар в трафопост, намиращ се в гр. Дългопол. Няма пострадали хора. Причината за инцидента е късо съединение. Унищожени са електрически кабели.

На 16.01. т.г., са получени два сигнала за пожари в ПВЦ контейнери, намираищи се в гр. Варна. Причините за инцидентите се изясняват. Унищожени са два контейнера за смет.

– 3 са регистрираните пожари без преки материални щети през изминалото денонощие – в метелен контейнер, в комин, в избено помещение;

– 1 е регистрираният случай на оказана техническа помощ.

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
Полицаи гониха автомобил 200 км. между Стара Загора и Пловдив | НА МОРЕТО Recent comment authors