Полицейска хроника от Бургас и региона – 28 юни

Полицейска хроника от Бургас и региона – 28 юни

СПОДЕЛИ

За изминалото денонощие на територията на ОДМВР – Бургас са регистрирани : 12 кражби, три други криминални престъпления и едно ПТП. Образувани са шест бързи полицейски производства. Разкрити са 11 престъпления.

І. РАЗКРИТИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ :

Служители от Районно управление – Малко Търново установили извършителя на кражбата на DVD Player на стойност 200 лв., осъществена на на 24.05.т.г. от частна къща в с. Звездец – това е криминално проявения И.Б., 19 годишен от с. Звездец, общ. Малко Търново. Работата и документирането на случая продължава от служители на Районно управление – Малко Търново.

На 27.06.т.г. около 10.00 ч. в Районно управление – Созопол е получено съобщение от 30 годишна софиянка за това, че от хотелската й стая, разположена в хотелски комплекс в местност «Каваците» край Созопол, е извършена кражба на сумата от 300 лева – в резултат на бързите полицейски действия е установено, че извършителка на деянието е камериерката А.И., 30 годишна от с. Маринка, която е задържана за срок от 24 часа. А.И. направила пълни самопризнания. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 27.06.т.г. около 17.30 ч. на пътя Варна – Бургас, в близост до гробищния парк на Бургас, служители от Пето Районно управление – Бургас спрели за проверка л.а. «Фолксваген Тигуан», със сливенска регистрация, управляван от 49 годишния Н.Б. от Карнобат, като в багажника на автомобила са намерени и иззети 1 275 кутии цигари / 25 500 къса/, без акцизен бандерол. Н.Б. е задържан със заповед за срок до 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 27.06.т.г. около 19.50 ч. при обслужване на самостоятелна катастрофа, настъпила по пътя Бургас – Айтос, преди с. Миролюбово, служителите от сектор «Пътна полиция» при ОДМВР – Бургас установили, че водачът на лек автомобил «Рено Клио», с бургаска регистрация – М.Д., 52 годишен от с. Староселци, общ. Искър, обл. Плевен, шофирал след употреба на алкохол с концентрация – 1,69 промила. М.Д. е задържан засрок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

ІІ. ХАРАКТЕРНИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ :

На 27.06.т.г. около 06.30 ч. в Четвърто Районно управление – Бургас е получено съобщение от 52 годишен бургазлия за това, че по неустановен начин е проникнато в апартамента му, разположен в бл. 79 в ж.к. «Меден Рудник», откъдето е извършена кражба на сумата от 2 500 лв. Работата по случая продължава от служители на Четвърто Районно управление – Бургас.

На 27.06.т.г. около 12.10 ч. в Първо Районно управление – Бургас е получено съобщение от 29 годишен ямболия за това, че от незаключения му автомобил «Фиат Дукато», с ямболска регистрация, паркиран на кръстовището на бургаските улици «Васил Левски» и «Гладстон», е извършена кражба на паласка, съдържаща : сумата от 1 000 лв. и лични документи. Работата по случая продължава от служители на Първо Районно управление – Бургас.

ІІІ. ПТП :

На 27.06.т.г. около 11.10 ч. на кръстовището на айтоските улици «Хаджи Димитър» и «Панайот Хитов», водачът на л.а. «Форд Транзит», със сливенска регистрация – С.Г., 45 годишен от с. Градец, общ. Котел, обл. Сливен, в условията на ляв завой, отнема предимството и блъска велосипед с поставен двигател, управляван от 79 годишния П.П. от Айтос, който с разкъсно-прорезна рана на лявата подбедрица на левия крак с частично разкъсване на подлежащите мускули и контузия на лявата гръдна половина, е настанен за лечение в УМБАЛ «Дева Мария» – Бургас, без опасност за живота.

avatar