„Бургас рън“ излъчи своите победители, вижте кои бяха най-бързи /СНИМКИ/

„Бургас рън“ излъчи своите победители, вижте кои бяха най-бързи /СНИМКИ/

СПОДЕЛИ
Снимки:Жечо Планински

Рекорден брой бегачи взеха участие във фестивала по бягане “Бургас рън”. Стартът беше даден точно в 9:00ч. пред културен център “Морско казино”.Тази година трасето беше с дължина 10км, а над 650 бегачи преминаха през Морската градина, главни булеварди и двете главни пешеходни улици “Богориди“ и „Александровска“.

Първенец при мъжете с време 00:35:14 за втора поредна година е Цветан Бахчеванов.След него с 12 секунди разлика финишира Андрей Гочев,а бронзът с финален спринт завоюва Панайот Панайотов с време 00:36:42, само с 2 секунди разлика от четвъртия финиширал – Теодор Марков.

Впечатляващи са и резултатите на дамите, като най-бързата състезателка – Мая Русева е само на 13 години, но преодоля трасето за 00:36:44, класирайки се на пето място в генералното класиране. Сребърен медал с време 00:39:02 спечели Ева Николова , следвана от Милка Хорозова , която пресече финалната линия за 00:40:49.

По време на фестивала беше ограничено движението на превозни средства по маршрута на бегачите, а полицейски екипи следяха за безопасността. Събитието цели да популяризира здравословния начин на живот и всяка година привлича много атлети, семейства с деца и туристи.

Пълното класиране вижте ТУК

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments