Украинките или рускините – кои са по-красиви?

Украинките или рускините – кои са по-красиви?

СПОДЕЛИ

Отдавна се водят спорове и по линия на красотата. Украинките или рускините – кои са по-красиви?

Въпреки че украинският и руският народ често се считат за много близки, има значителни разлики в етнопсихологията на жените от двете нации. Тези различия не се ограничават само до външния вид, но се проявяват и в психологическите черти и социалното поведение на украинките и рускините.

Външни различия

Външният вид на рускините и украинките отразява техния различен произход и генетичното влияние на съседните народи. Рускините обикновено са с по-светла коса и очи, което ги прави типичен представител на северния фино-балтийски тип красота. Техните черти често са строги и изчистени, а красотата им може да се сравни с хладна зима или ранна пролет.

Украинките, от друга страна, носят южняшки черти – с по-меки и изразителни лица, тъмна коса и ярки контрасти в цвета на очите и кожата. Те напомнят за топлия и слънчев август, като техните черти са по-живи и цветни в сравнение с по-сдържаните линии на рускините.

Психологически различия

Разликите в характерите на жените от тези две нации също са съществени. Рускините се отличават с търпение и саможертва, готови да простят и да се справят с трудностите в живота. Те често играят доминираща роля в семейните и любовни отношения и въпреки емоционалната си сдържаност, притежават силен и волеви характер.

Украинките са известни със своя свободолюбив и упорит характер. Те са по-склонни да отстояват своята позиция и не са толкова толерантни към грешките на партньора си. Тази тяхна непримиримост и склонност към конфронтация често се свързва с дълбоко вкоренените матриархални традиции в украинското общество. За тях истината и справедливостта са от първостепенно значение.

Статистика за разводите

Разликите в характерите на украинките и рускините ясно се отразяват и в статистиката за разводите. В Русия през 2023 г. 70% от браковете завършват с развод, докато в Украйна този процент е 61%. Основните причини за разводите в двете страни включват пиянството на съпрузите, финансовите затруднения, както и липсата на сексуална съвместимост.

Изневярата също е важен фактор за разпадането на браковете. В Русия 75% от неверните съпрузи са мъже, докато в Украйна процентът на изневерите е по-равномерно разпределен между половете – 58% мъже и 42% жени.

Изводи

Когато става въпрос за сравнение на красотата и характера на украинките и рускините, няма еднозначен отговор кое е по-добро или по-красиво. И двете нации имат свои уникални черти, които ги правят различни, но и еднакво привлекателни по свой начин.

Subscribe
Notify of
guest

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Анатолий
Анатолий
12/09/2024 15:48

Баш най-убвите са украинките…къпани и бръснати.