Полицейска хроника от Варна и региона – 6 февруари

Полицейска хроника от Варна и региона – 6 февруари

СПОДЕЛИ

Информационен бюлетин за 03.02., 04.02. и 05.02.2023г.

В хода на проверки, предприети в петъчния ден, униформени на РУ- Девня и РУ – Долни чифлик спрели  два леки автомобила, чиито водачи, жители на Суворови и съответно на с. Аврен, дали положителни проби за наркотични вещества, установено с наркотест.  Мъжете  на 19 и 22 години, са задържани за срок до 24 часа. Срещу тях са образувани бързи производства. 

23-годишен мъж от с. Каменар е установен и задържан в хода на предприети незабавни полицейски действия, след получен вчера сигнал за кражба на ел. кабели, от избено помещение на ул. „Отец Паисий“. Мъжът, известен на МВР е задържан  за срок до 24 часа от служителите на Първо РУ.  По случая е образувано досъдебно производство. Материалите са предадени на прокуратурата.

С високо съдържание на алкохол в издишания въздух са задържани 37, 39, 48 и 69-годишни мъже, тримата от Варна, а четвъртия – жител на Девня. Те били спрени за проверка, в почивните дни, от служители на РУ Аксаково, РУ Девня, Първо и Трето РУ. След установеното с дрегер нарушение, мъжете са задържан в ареста до 24 часа и срещу тях са образувани бързи производства. 

След проведени издирвателни действия от служители на Първо РУ са задържани 17 и 22-годишнии – от Варна и с. Каменар, известни на МВР.  Според събраните до момента данни, в събота, два часа след полунощ те са извършила кражба на метална решетка към осветително тяло и захранващ кабел, чрез демонтаж и срязване от подлез находящ се  на бул. „Владислав Варненчик“. По случая е образувано досъдебно производство и мъжете са задържани за срок до 24 часа. 

През дните 03.02., 04.02. и 05.02.2023г. пожарникари на Регионалната дирекция на ГДПБЗН са реагирали на 15 адреса за възникнали пожари. Огнеборците са оказали и техническа помощ на 41 сигнали, като 29 от тях са за паднали клони, дървета и ламарини.

avatar