Туршията може да ви докара не само стомашни проблеми, но и високо кръвно.
Ще ви изредим три причини, които трябва да ви откажат от туршията.
Високо кръвно
Хипертониците например трябва да забравят категорично за туршията. Твърде многото сол, която се слага в бурканите, за да бъде вкусна и да не се разваля,вреди на кръвното. Ако по принцип страдате от високо кръвно, то консумирането на туршии може да ви докара инсулт!
Дори и да не сте хипертоници, туршията пак може да ви навреди на кръвното налягане именно заради солта. Тя убива!
Стомашни проблеми
Тук не говорим за леко стомашно неразположение, а за сериозни стомашни проблеми! Отново заради солта туршията може да ви причини такава болка, че да се чудите откъде ви е дошло. И не само! Консумирането на туршии може да ви докара гастрит, язва и дори още по-сериозни заболявания. Тук виновник е и високата киселинност при консервите.
И по-лошо
Някои домакини приготвят за зимнина зеленчукови консерви, при което като консервиращо средство употребяват аспирин.
Правилно ли е това? Определено трябва да се каже – He!
Аспиринът трябва да се употребява само по лекарско предписание, и то в определени дози, тъй като безконтролното му използ-ване е опасно за човешкия организъм.
Дългогодишни проучвания на групи от доброволци, приемали аспирин в продължение на 7 последователни дни , показват, че честотата на увреждания на стомаха е 22%.
Дори малки дози от препарата предизвикват раздразнение на стомашната лигавица. Пациентите се оплакват от появата на киселини, болки и тежест. Специалистите предупреждават, че при язвена болест аспиринът може да причини кръвоизлив.
Вие с тази статия май сте вредни, а не туршията. Солта убива! Вие ненормални ли сте, кой ги пише тези глупости?