Полицейска хроника от Бургас и региона – 22 октомври

Полицейска хроника от Бургас и региона – 22 октомври

СПОДЕЛИ

За изминалото денонощие на територията на ОДМВР – Бургас са регистрирани : една кражба и четири ПТП. Образувани са две бързи производства. Разкрити са пет престъпления. 

І. РАЗКРИТИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ :

На 21.10.т.г. около 09.00 ч. в района на магазин «Зиг Заг» на бул. «Захари Стоянов», самостоятелно катастрофира, нанасяйки материални щети по стъклена витрина с площ около 5 кв.м., лек автомобил «Форд Фюжън», с бургаска регистрация, управляван от 53 годишен бургазлия. Същият бил във видимо нетрезво състояние. Тестван е с дрегер за употреба на алкохол, като апарата отчел – 2,33 промила. Бургазлията отказал да му бъде взета кръв за химичен анализ. Задържан е за срок до 24 часа. Работата по случая продължава.

Служители от Четвърто Районно управление – Бургас установили извършителя на кражбата на множество различни вещи и предмети от специален автомобил «Фолксваген» / «Пътна помощ»/, с бургаска регистрация и от лек автомобил «Нисан Примера», с бургаска регистрация, паркирани в близост до бл. 602 в ж.к. «Меден Рудник», и двата собственост на 51 годишен бургазлия – това е : 30 годишен криминално проявен мъж от с. Русокастро, общ. Камено, който направил пълни самопризнания и върнал откраднатите вещи. Работата по случая продължава.

ІІ. ПТП :

На 21.10.т.г. около 14.15 ч. на пътя с. Ново Паничарево – с. Ясна поляна, км. 7,000, поради движение с несъобразена скорост в условията на ляв завой, самостоятелно катастрофира, падайки на пътното платно, мотоциклет «Сузуки 600», с бургаска регистрация, управляван от 32 годишен мъж от Приморско, който с фрактура на лявата ръка, без опасност за живота, е откаран в УМБАЛ – Бургас.

На 21.10.т.г. около 14.30 ч. на ул. «Яна Лъскова» в созополското село Росен, лек автомобил «Опел Вектра», с бургаска регистрация, управляван от 55 годишен бургазлия при подход за гараж към дом № 63, блъска 42 годишна пешеходка от с. Гранитец, общ. Средец, без сериозни наранявания и опасност за живота, е прегледана в УМБАЛ І Бургас и освободена за домашно лечение.

На 21.10.т.г. около 19.02 ч. на кръстовището на бургаските улици «Княз Борис I» и «Шейново», л.а. «Тойота Аурис», с бургаска регистрация, управляван от 33 годишен бургазлия, при движение от Младежкия дом в посока ул. «Христо Ботев», отнема предимството и блъска правомерно пресичащата по пешеходна пътека 73 годишна бургазлийка, която с шийна травма, без опасност за живота, е натанена за лечение в УМБАЛ – Бургас.

На 21.10.т.г. около 21.00 ч. в района на Ришкия проход, км. 64.500 с посока на движение от Шумен към Карнобат, поради загуба на контрол, самостоятелно катастрофира, блъскайки се в крайпътни дървета, влекач «Мерцедес», с турска регистрация, управляван от 59 годишен водач с двойно гражданство, който с пневмоторакс, две счупени ребра, счупена гръдна кост и съмнение за счупен лумбален прешлен, с опасност за живота, е настанен за лечение в отделение «Реанимация» към УМБАЛ – Бургас.

avatar