Полицейска хроника от Бургас и региона -14 април

Полицейска хроника от Бургас и региона -14 април

СПОДЕЛИ
Бургас /Снимка: На Морето.бг

За изминалото денонощие на територията на ОДМВР – Бургас са регистрирани : две кражби и едно ПТП. Образувани са две бързи производства. Разкрити са пет престъпления. 

РАЗКРИТИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ :

В резултат на допълнителните полицейски действия на служители от отдел «Криминална полиция» при ОДМВР – Бургас, Второ и Пето Районни управления – Бургас и Базовата научно-техническа лаборатория към ОДМВР – Бургас по отношение на задържания за кражби на парични суми от възрастни хора 44 годишен криминално проявен и осъждан мъж от Каварна, е установено, че същият осъществил и друга кражба по аналогичен механизъм : на 05.04.т.г. около 10.10 ч. позвънил на входната врата на апартамент, разположен в бл. 57 в к-с «Изгрев, обитаван от 83 годишна бургазлийка, като се представил за полицейски служител. След като спечелил доверието й, 44 годишния мъж откраднал сумата от 400 лв. По случая са извършени множество процесуално-следствени действия / разпити, претърсвания и изземвания, разпознаване и др./. Работата по цялостно документиране на престъпната дейност на 44 годишния криминално проявен и осъждан мъж продължава. По искане Бургаска Районна прокуратура спрямо него е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“.

         Служители от отдел «Криминална полиция» при ОДМВР – Бургас, Базовата научно-техническа лаборатория и Четвърто и Пето Районни управления – Бургас установили и задържали извършителя на грабежа на оборотната сума от 700 лв., осъществен около 19.06 ч. на 11.04.т.г. от търговски обект, разположен в ж.к. «Зорница» – това е 24 годишен криминално проявен и осъждан бургазлия, който влизайки в магазина се насочил към една от касите и в момента на отваряне на касовото чекмедже, чрез пресягане отнел оборотната сума. Охранителят на магазина направил опит да задържи мъжа, който го изблъскал и побягнал през входната врата навън. По думите на касиерките, по време на сборичкването с охранителя, мъжа извадил пистолет, който държал в едната си ръка, докато бягал. С прокурорско постановление криминално проявения бургазлия е привлечен в качеството на обвиняем за престъпление по чл. 199, ал. 1, т. 4. Задържан е за срок до 72 часа. Работата по документиране на цялостната престъпна дейност на бургазлията продължава от служители на Пето Районно управление – Бургас.

В резултат на полицейските действия на служители от Районно управление – Айтос по отношение кражбата на найлонова торба с лични документи, сумата от около 570 лв. и лекарства, собственост на 85 годишна айтозлийка, осъществена около 12.00 ч. на 13.04.т.г. в района на ул. «Цар Освободител» в Айтос, е установена извършителката на деянието – това е 16 годишна айтозлийка, която направила пълни самопризнания и върнала откраднатите вещи. Момичето е задържано за срок до 24 часа. По случая е образувано бързо производство.

ПТП :

На 13.04.т.г. около 05.25 ч. на пътя Варна – Бургас, около км. 196 / при спускане и излизане от остър ляв завой/, поради движение с несъобразена с пътните условия скорост, самостоятелно катастрофира, блъскайки се в крайпътно дърво, л.а. «БМВ 323 I», с варненска регистрация, управляван от 49 годишна варненка. От ПТП пострадали : водачката на автомобила и нейния 15 годишен спътник, пътуващ на задната седалка, които с контузия на гръдния кош и охлузвания по главата, са прегледани в здравно заведение и освободени за домашно лечение.

avatar