6 C
Бургас
понеделник, 6 май, 2024
Рекламно място 001
Червен код за опасност от пожари на 17 август

Червен код за опасност от пожари на 17 август

СПОДЕЛИ

Екстремен индекс за пожароопасност е обявен за  9 области за страната за 17 август. Степента на предупреждението важи за : Благоевград, Стара Загора, Сливен, Хасково, Ямбол, Бургас, Варна, Добрич и Плевен. При този индекс са възможни бързо разпространяващи се силни пожари с въвличане на дървесните корони.Висок риск от пожари има в Южна и Източна България, както и в областите Плевен, Ловеч и Велико Търново. Тази степен на предупреждение означава, че има риск за възникване на пожари в местности с гори и храсти. На хората се препоръчва да бъдат внимателни сред природата, да не палят огън на открито, нито да изхвърлят незагасени цигари.

Над Черноморието ще има по-често значителна облачност, но почти без валежи. Ще духа умерен север-североизточен вятър. Максималните температури ще са 27°-30°. Температурата на морската вода е 25°-26°. Вълнението на морето ще бъде около 3 бала.

До края на седмицата времето ще бъде предимно слънчево.Температурите бавно ще се повишават и в събота, когато ще има и най-много слънце, а вятърът ще се ориентира от изток-югоизток, максималните ще са между 32° и 37°.

В неделя през по-голямата част от деня ще се задържи слънчево и температурите ще са високи. Привечер и през нощта срещу понеделник над западните райони ще се развива купеста облачност и на места там ще превали и прегърми. В Дунавската равнина вятърът ще се ориентира от северозапад, с него ще започне захлаждане.

avatar