Полицейска хроника от Бургас и региона – 17 септември

Полицейска хроника от Бургас и региона – 17 септември

СПОДЕЛИ

За изминалото денонощие на територията на ОДМВР – Бургас са регистрирани : две кражби и едно ПТП. Образувани са три  бързи производства. Разкрити са осем престъпления. 

РАЗКРИТИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ :

Служители от Второ Районно управление – Бургас  установили извършителя на кражбата на печка и плот за вграждане, пералня, хладилник, климатик, матрак и килим, осъществена за времето от 17.03.т.г. до 23.05.т.г. от апартамент, разположен в бл. 90 в к-с «Братя Миладинови», собственост на 40 годишен бургазлия – това е 34 годишен криминално проявен бургазлия, който към момента изтърпява ефективно наказание «лишаване от свобода» в бургаския затвор. Бургазлията направил пълни самопризнания, като част от откраднатите вещи са намерении и иззети. Работата по случая продължава от служители на Второ Районно управление – Бургас.

В резултат на полицейските действие на служители от Районно управление – Несебър по отношение кражбата на помпа за гуми, собственост на 37 годишен мъж от с. Люляково, общ. Руен, осъществена на 14.09.т.г. от ресторанта му, разположен в Слънчев бряг, е установен извършителя на деянието – това е 58 годишен криминално проявен мъж от с. Равда, който направил пълни самопризнания и върнал откраднатата помпа. Работата по случая продължава.

На 16.09.т.г. около 13.00 ч. в Районно управление – Созопол е получено съобщение от 44 годишен бургазлия затова, че от ресторанта му, разположен в Созопол, са откраднати две винилови платнища с размери 1.60 х 2.00 м. / на обща стойност от около 600 лв./. В резултат на бързите полицейски действия е установена и задържана извършителката на деянието – това е 59 годишна жена от с. Равадиново, която направила пълни самопризнания и върнала откраднатите вещи. По случая е образувано бързо производство.

Служители от отдел «Криминална полиция» при ОДМВР – Бургас съвместно със служители от Участък «Победа» към Първо Районно управление – Бургас задържали 31 годишен криминално проявен бургазлия, който на 16.09.т.г. извършил две кражби на лично имущество от граждани, ловящи риба в района на езерото «Вая» / в първия случай отнел мъжка чанта с различни по вид лекарства, писалка за инсулин, лични документи и сумата от 60 лв., собственост на 56 годишен бургазлия, а във втория – мобилен телефон, собственост на 60 годишен мъж от Вършец/. Откраднатите вещи са намерени и върнати на собствениците. Работата по цялостно документиране на престъпната дейност на бургазлията продължава.

ПТП :

На 16.09.т.г. около 17.15 ч. на пътя Бургас – Малко Търново, км. 285.120 в посока с. Индже войвода, поради движение с несъобразена скорост при навлизане в ляв завой, самостоятелно катастрофира, излизайки извън платното за движение и блъскайки се в крайпътно дърво, лек автомобил «Волво», с бургаска регистрация, управляван от 73 годишен бургазлия. От ПТП пострадал неговия спътник, пътуващ на задната лява седалка, който е прегледан в УМБАЛ – Бургас и освободен за домашно лечение с фрактура на мишницата на лявата ръка, без опасност за живота.

avatar