Полицейска хроника от Варна и региона – 24 юли

Полицейска хроника от Варна и региона – 24 юли

СПОДЕЛИ

ПРЕСТЪПНИ ДЕЯНИЯ И ПРОИЗШЕСТВИЯ, РЕГИСТРИРАНИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОД НА МВР – ВАРНА за 23.07.2020 г.

Разкрити са извършителите на 3 престъпления.
Регистрирани са 2 ПТП с 3 пострадали граждани през изминалото денонощие.
– На 23.07. т.г., е получен сигнал за кражба от магазин за хранителни стоки, намиращ се в гр. Варна. Неизвестно лице е извършило кражбата на стоки от стелажите на магазина. След проведени незабавни действия по разследване на случая и оперативно – издирвателни дейности е установено, че извършител на деянието е 40-годишен мъж, местен жител, известен на МВР. По случая е образувано досъдебно производство, материалите са докладвани на прокурор от Районна прокуратура – Варна. Извършителят е задържан за срок до 24 часа.

Бързи полицейски производства:
– На 22.07. т.г., е получен сигнал за кражба от магазин за хранителни стоки, намиращ се в гр. Варна. Неизвестно лице е извършило кражбата на стоки от стелажите на магазина. След проведени незабавни действия по разследване на случая и оперативно – издирвателни дейности е установено, че извършител на деянието е 50-годишен мъж, местен жител, известен на МВР и осъждан. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани на прокурор от Районна прокуратура – Варна. Извършителят е задържан за срок до 24 часа.

– На 22.07. т.г., в района на с. Щипско, при извършване на полицейска проверка на л.а. «Опел» с водач 26-годишен мъж от Вълчи дол и пътник на 40 г. също от Вълчи дол, е установено, че вторият държи в себе си четири пакетчета, съдържащи кристално вещество. Направената експертна справка установява, че се касае за производно на амфетамин с тегло 0,23 гр. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани на прокурор в Районна прокуратура – Варна. Мъжете са задържани за срок до 24 часа.

ПТП:
– На 23.07. т.г., около 08:30 часа, на кръстовището на ул. «Дрин» и ул. «Анген Кънчев», е възникнало ПТП. 59-годишният водач на л.а. «Фолксваген», по време на движение, при престрояване, не пропуска и блъска мотоциклет «Хонда». Вследствие на инцидента са пострадали водачът на второто МПС (57 г.) и неговата спътничка (43 г.), които получават контузии, прегледани са и освободени, без опасност за живота.

– На 23.07. т.г., около 19:30 часа, на кръстовището на бул. «Вл. Варненчик» и ул. «Акад. Андрей Сахаров»  във Варна, е възникнало ПТП. Водачът на л.а. «Опел» на 40 г., при завой наляво, блъска пешеходка, която пресича пътното платно на сигнализирана пешеходна пътека. Вследствие на инцидента жената (34 г.) получава контузии, прегледана е и освободена, без опасност за живота.


III. По линия на пожарна безопасност и спасяване:

– 2 са регистрираните пожари с преки материални щети през изминалото денонощие:
На 24.07. т.г., около 01:20 часа, е постъпил сигнал за пожар в т.а. «Ивеко», намиращ се в ж.к. «Иван Рилски». Няма пострадали хора. Причината за възникване на произшествието се изяснява. Унищожен е целият микробус. От огъня е засегнат още един автомобил «Форд».

На 23.07. т.г., около 17:40 часа, е постъпил сигнал за пожар в стая от къща, намираща се в с. Садово. Няма пострадали хора. Причината за възникване на произшествието е небрежност при боравене с открит огън. Унищожени са 10 кв. м покривна конструкция, домашно имущество.

– 9 са регистрираните пожари без преки материални щети през изминалото денонощие – в сухи треви и листа, в изоставени лозови масиви, в отпадъци, в стърнище, в изоставена сграда;

– 4 са регистрираните случаи на оказана техническа помощ.

avatar