Полицейска хроника от Бургас и региона – 3 юли

Полицейска хроника от Бургас и региона – 3 юли

СПОДЕЛИ
Снимката е илюстративна

За изминалото денонощие на територията на ОДМВР – Бургас са регистрирани : три кражби, едно друго криминално престъпление и три ПТП. Образувани са шест бързи производства. Разкрити са 14 престъпления. 

РАЗКРИТИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ :

На 02.07.т.г. около 13.10 ч. служители от Районно управление – Камено спрели за проверка л.а. «Форд Ескорт», с бургаска регистрация,  чийто 33 годишен водач от руенското село Вресово, с цел осуетяване на проверката, подхвърля в служебния автомобил 50 левова банкнота. Водачът е задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо производство.

Служители от Пето Районно управление – Бургас установили извършителя на кражба на сумата от 200 лв., осъществена около 14.00 ч. на 02.07.т.г. от магазин за хранителни стоки, разположен до бл. 13 в к-с «Зорница» – това е 33 годишен криминално проявен и осъждан мъж от кв. «Рудник», който е задържан за срок до 24 часа. Направил е пълни самопризнания и върнал част от откраднатата сума. По случая е образувано бързо производство.

На 02.07.т.г. около 21.10 ч. в района на централната ж.п. гара, служители от бургаската жандармерия задържали : 30 годишен бургазлия и 23 годишна бургазлийка, като в един от саковете на мъжа намерили и иззели множество пособия, прекурсори и вещества за производство на наркотици / метамфетамин/ : стъклена колба, фуния, стъклена чаша, горен стъклен огнеупорен капак със следи от изгаряне по него, две пластмасови бутилки със солна киселина, алуминиево фолио и др. Бургазлиите са задържани със заповеди за задържане за срок до 24 ч. Работата по случая продължава от служители на Първо Районно управление – Бургас.

На 03.07.т.г. около 00.40 ч. в с. Лозенец, служители от Районно управление – Царево спрели за проверка л.а. «Шкода Супер Б», с бургаска регистрация, управляван от 33 годишен мъж от Царево, като установили, че същият шофира след употреба на алкохол с концентрация – 2,22 промила. Водачът дал кръв за химичен анализ, като е задържан за срок до 24 часа. По случая е образувано бързо производство.

В резултат на полицейските действия на служители от Първо Районно управление – Бургас по отношение кражбата на чантичка с лични документи и мобилен телефон на стойност 1 130 лв., собственост на 50 годишен бургазлия, осъществена на 23.06.т.г. около 21.00 ч. от незаключения му автомобил «Рено Меган Сценик», с бургаска регистрация, паркиран до езерото «Вая», е установен извършителя на деянието – това е 31 годишен криминално проявен бургазлия, който е задържан за срок до 24 часа. Мъжът направил пълни самопризнания и върнал откраднатите вещи. Работата по случая продължава.

ПТП :

На 02.07.т.г. около 10.10 ч. в района зад х-л «Приморец» в Морската градина, 68 годишен велосипедист от Бургас блъска приближаващия от дясната му страна и завиващ на ляво 11 годишен велосипедист. От пътния инцидент пострадал 68 годишния велосипедист, който с контузия на главата и сътресение на мозъка, е настанен за лечение в отделение «Неврохирургия» към УМБАЛ – Бургас.

На 02.07.т.г. около 14.29 ч. на бургаската улица «Одрин» до бл. 18 в ж.к. «Братя Миладинови», л.а. «Ауди Q 5», с бургаска регистрация, управляван от 44 годишна бургазлийка отнема предимството и блъска пресичащата по пътнато платно по пешеходна пътека 68 годишна бургазлийка, която получила охлузни рани на левия крак и лявата ръка.

На 02.07.т.г. около 23.40 ч. на автомагистрала «Тракия», км. 313 в посока Бургас, водачът на т.а. «МАН» с полуремарке, със софийска регистрация – 45 годишен софиянец, поради движение без необходима дистанция застига и блъска движещия се пред него и намаляващ скоростта си т.а. «МАН» с полуремарке, със софийска регистрация, управляван от 37 годишен бургазлия. Трети товарен автомобил «Скания» с полуремарке, със софийска регистрация, управляван от 40 годишен старозагорец, застига и блъска втория т.а. «МАН», управляван от 45 годишния софиянец, който с контузия на гръдния кош и корема и счупени ребра, е настанен за лечение в УМБАЛ – Бургас, без опасност за живота.     

avatar