Полицейска хроника от Варна и региона – 1 юли

Полицейска хроника от Варна и региона – 1 юли

СПОДЕЛИ

ПРЕСТЪПНИ ДЕЯНИЯ И ПРОИЗШЕСТВИЯ, РЕГИСТРИРАНИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОД НА МВР – ВАРНА за 30.06.2020 г.

Разкрити са извършителите на 6 престъпления.
Не са регистрирани ПТП с пострадали граждани през изминалото денонощие.
– На 30.06. т.г., около 11:50 часа, в с. Садово при извършване на полицейска проверка на л.а. «Форд» с водач на 68 г. от с. Венелин, е установено, че същият управлява МПС без да притежава свидетелство за правоспособност, отнето му като административно наказание за нарушение на ЗДвП. Констатирано е също, че на автомобила са монтирани регистрационни табели, издадени за друго превозно средство. По случая е образувано досъдебно производство, материалите са докладвани на прокурор от Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

– На 30.06. т.г., в с. Шкорпиловци, при извършване на полицейска проверка на л.а. «Ауди» с водач на 21 г. от с. Тотлебен, е установено, че същият управлява МПС, което не е регистрирано по надлежния ред и е със служебно прекратена регистрация. По случая е образувана преписка, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

Бързи полицейски производства:
– На 30.06. т.г., в Провадия, при извършване на полицейска проверка на л.а. «Рено» с водач на 33 г. от с. Марково, е установено, че същият управлява МПС, което не е регистрирано по надлежния ред. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани на прокурор в Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

– На 30.06. т.г., около 17:35 часа, на пътя Добрич – Варна, при извършване на полицейска проверка на л.а. «Шкода» с водач на 37 г. от Варна, е установено, че същият управлява МПС след употреба на алкохол с концентрация от 3,96 промила в издишания въздух. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани на прокурор в Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

– На 26.06. т.г., при извършване на полицейска проверка на 33 – годишен мъж от Белослав, е установено, че същият държи в себе си пакетче, съдържащо суха тревиста маса. Направената експертна справка установява, че се касае за марихуана с тегло 0,33 гр. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани на прокурор в Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.


III. По линия на пожарна безопасност и спасяване:
– Не са регистрирани пожари с преки материални щети през изминалото денонощие;

– 1 е регистрираният пожар без преки материални щети през изминалото денонощие – в сметище;

– 27 са регистрираните случаи на оказана техническа помощ.
В 26 от тях става дума за паднали или опасно надвиснали дървета, клони и предмети. Няма пострадали хора, нанесени са материални щети на 8 леки автомобила.

avatar