Цветанов официално обяви, че прави партия до есента

Цветанов официално обяви, че прави партия до есента

СПОДЕЛИ

Цветан Цветанов ще направи собствен политически проект, а до септември месец ще бъде проведен Инициативен комитет и учредяване на партията. Новината съобщи самият той в „Тази събота“ по bTV и допълни, че възможностите за име все още се обсъждат, но партията ще участва още на на парламентарните избори през 2021 г.

Бившият втори в ГЕРБ обясни, че е взел това решение, след като е получил огромна подкрепа от симпатизантите си за решението да напускане партията на премиера Бойко Борисов.

Проектът ще е на нови основи, но ще отстрани грешките, които досега е допускал при самото структуриране и изграждането на ПП ГЕРБ. „Най-голямата грешка беше, че нямах опит – имах огромна енергия, обикалях страната, докато някои се занимаваха с други дейности“, обясни Цветанов.

Крайно време е да надскочим прехода, изтъкна още той и обеща да даде шанс на младите, образовани и хората с експертиза. В момента се обсъжда името на партията, каза Цветанов. До септември ще се събере инициативният комитет. Искам да дам шанс на всички знаещи и можещи“, обясни още бивша дясна ръка на премиера.

Партията ще се финансира с членски внос, дарения и кредит. Цветанов нямало да къса членове от ГЕРБ. Мотивиран е от безпрецедентната подкрепа, която е получил при обявяването на решението си да напусне ГЕРБ.

Бившият втори в ГЕРБ Цветан Цветанов се съмнява в искрените пожелания на Бойко Борисов към него за бъдещия му политически проект. Отношенията му с премиера били „никакви“.  Той разказа, че на рождения му ден, на Цветница и на Великден премиерът Борисов му се е обадил, за да му честити празниците.

avatar