Полицейска хроника от Варна и региона – 15 юни

Полицейска хроника от Варна и региона – 15 юни

Източник:Пресцентър МВР

СПОДЕЛИ

ПРЕСТЪПНИ ДЕЯНИЯ И ПРОИЗШЕСТВИЯ, РЕГИСТРИРАНИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОД НА МВР – ВАРНА за периода 12.06. – 14.06.2020 г.

Разкрити престъпления:    

– На 14.06. т.г., е получен сигнал за кражба от магазин за хранителни стоки, намиращ се в гр. Варна. Неизвестно лице е извършило кражбата на стоки от стелажите на магазина. След проведени незабавни действия по разследване на случая и оперативно – издирвателни дейности е установено, че извършител на деянието е 58-годишен мъж, местен жител, известен на органите на реда. По случая е образувана преписка, уведомен е прокурор от Районната прокуратура във Варна. Извършителят е задържан за срок до 24 часа.

– Разкрит е извършителят на кражба от магазин за хранителни стоки
  На 08.06. т.г., е получен сигнал за кражба от магазин за хранителни стоки, намиращ се в гр. Варна. Неизвестно лице е разбило врата на търговския обект и е извършило кражбата на стоки от стелажите на магазина. След проведени действия по разследване на случая и оперативно – издирвателни дейности е установено, че извършител на деянието е 27-годишен мъж, местен жител, известен на органите на реда и осъждан. По случая е образувано досъдебно производство, материалите са докладвани на прокурор от Районната прокуратура във Варна. Извършителят е задържан за срок до 24 часа.

Бързи полицейски производства:
– На 14.06. т.г., около 00:05 часа, в района на Аксаково, при извършване на полицейска проверка на л.а. «Ситроен» с водач на 48 г. от с. Комунари, е установено, че същият управлява МПС след употреба на алкохол с концентрация от 2,35 промила в издишания въздух. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани на прокурор в Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

– На 14.06. т.г., около 12:30 часа, в гр. Белослав, при извършване на полицейска проверка на АТВ «Ямаха» с водач на 33 г. от Димитровград, е установено, че същият управлява МПС, което не е регистрирано по надлежния ред. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани на прокурор в Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

– На 14.06. т.г., около 12:30 часа, в гр. Белослав, при извършване на полицейска проверка на АТВ «Ямаха» с водач на 42 г. от Варна, е установено, че същият управлява МПС, което не е регистрирано по надлежния ред. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани на прокурор в Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

– На 14.06. т.г., около 12:30 часа, в гр. Белослав, при извършване на полицейска проверка на АТВ «Ямаха» с водач на 57 г. от Варна, е установено, че същият управлява МПС, което не е регистрирано по надлежния ред. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани на прокурор в Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

– На 13.06. т.г., около 12:20 часа, в с. Бозвелийско, при извършване на полицейска проверка на л.а. «Опел» с водач на 50 г. от Суворово, е установено, че същият управлява МПС без свидетелство за правоспособност, отнето му като административно наказание за нарушение на ЗДвП. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани на прокурор в Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

– На 13.06. т.г., около 17:20 часа, в с. Снежина, при извършване на полицейска проверка на л.а. «Опел» с водач на 51 г., местен жител, е установено, че същият управлява МПС без свидетелство за правоспособност, като мъжът представя на органите на реда неистински документ по турски образец. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани на прокурор в Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

– На 13.06. т.г., около 17:45 часа, на АМ «Хемус», при извършване на полицейска проверка на т.а. «Фиат» с водач на 43 г. от Девня, е установено, че същият управлява МПС след употреба на алкохол с концентрация от 2,72 промила в издишания въздух. Констатирано е също, че МПС е с прекратена регистрация и не е регистрирано по надлежния ред. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани на прокурор в Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

– На 13.06. т.г., около 20:50 часа, в Провадия, при извършване на полицейска проверка на л.а. «Опел» с водач на 50 г. от с. Медовец, е установено, че същият управлява МПС след употреба на алкохол с концентрация от 1,91 промила в издишания въздух. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани на прокурор в Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

ПТП:
– На 14.06. т.г., около 00:20 часа, на ул. «Янко Мустаков» във Варна, е възникнало ПТП. 31-годишната водачка на л.а. «Шкода», по време на движение, поради несъобразена скорост, губи контрол над МПС и се преобръща на лявата си страна. Вследствие на инцидента жената получава фрактура на ляво рамо, настанена е за лечение в болнично заведение, без опасност за живота. По случая има образувано досъдебно производство.

– На 14.06. т.г., около 11:30 часа, е получен сигнал за това, че малолетно момиче от с. Въглен е пострадало при сблъсък с велосипед, управляван от непълнолетно момче от Варна в гореспоменатото село. Момичето е настанено за лечение с фрактура на черепа и временна опасност за живота в болнично заведение. По случая има образувано досъдебно производство.

– На 14.06. т.г., около 16:05 часа, по пътя от с. Кичево за с. Оброчище, е възникнало ПТП. 27-годишният водач на л.а. «Митсубиши» от Варна, по време на движение с несъобразена с пътните условия скорост, губи контрол над МПС, навлиза в лентата за насрещно движение и се блъска в л.а. «Фолксваген», след което и двата автомобила напускат пътното платно. Вследствие на инцидента мъжът е получил контузни наранявания, прегледан е и освободен за домашно лечение, без опасност за живота.

– На 13.06. т.г., около 17:20 часа, в с. Снежина, е възникнало ПТП. 51-годишният водач на л.а. «Опел», местен жител, по време на движение, при маневра за ляв завой, не спазва предимството и блъска ППС с животинска тяга, управлявано от 46-годишен мъж. Вследствие на инцидента мъжът от каруцата е получил контузии, прегледан е и освободен, без опасност за живота.


III. По линия на пожарна безопасност и спасяване:
– 3 са регистрираните пожари с преки материални щети през изминалото денонощие:

На 14.06. т.г., около 01:50 часа, е постъпил сигнал за пожар в табло за интернет, намиращо се във входа на жилищен блок на ул. «Хан Крум». Няма пострадали хора. Причината за възникване на произшествието е късо съединение. Унищожено е таблото.

На 13.06. т.г., около 08:00 часа, е постъпил сигнал за пожар в барака от термопанели, намираща се в гр. Варна. Причината за възникване на инцидента е техническа неизправност, възникнала в казан за ракия. Унищожена е цялата конструкция. При инцидента е пострадал мъж на 69 г., който е получил изгаряния и е обгазен.

На 13.06. т.г., около 19:25 часа, е постъпил сигнал за пожар в газова бутилка, намираща се в двора на частен дом в Дългопол. Няма пострадали хора. Причината за възникване на инцидента е техническа неизправност. Унищожена е цялата бутилка.

– 6 са регистрираните пожари без преки материални щети през изминалото денонощие – в сухи треви, в отпадъци, в нерегламентирано плащане;

– 13 са регистрираните случаи на оказана техническа помощ.
В 10 от случаите става дума за счупени или опасно надвиснали клони и дървета, нужда от отводняване на помещения и свлечена земна маса в резултат от метеорологичните условия.

avatar