Полицейска хроника от Варна и региона- 30 декември

Полицейска хроника от Варна и региона- 30 декември

СПОДЕЛИ

ПРЕСТЪПНИ ДЕЯНИЯ И ПРОИЗШЕСТВИЯ, РЕГИСТРИРАНИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОД НА МВР – ВАРНА от 27.12. до 29.12.2019 г.

Разкрити са извършителите на 9 престъпления. Регистрирани са 2 ПТП.

    РАЗКРИТИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ
–    На 26.12.2019 г. са проведени процесуално следствени действия – претърсване и изземване в дома на И. З., на 23 г., от гр. Белослав. Намерени и иззети са зелена тревиста маса и парична сума над 1700 лв. в банкноти с различен номинал. Лицето е задържано за срок до 24 ч., образувано е досъдебно производство. Направената експертна справка установява, че намереното вещество е наркотик – марихуана с тегло 2,03 гр. Случаят е докладван на прокурор при Окръжна прокуратура – Варна, на лицето е повдигнато обвинение за разпространение на наркотици и в съдебно заседание му е наложена мярка за неотклонение „домашен арест“. Работата по случая продължава.

–    На 25.12.2019 г., около 12,30 ч. в гр. Игнатиево е извършена полицейска проверка на 4 лица на възраст от 22 г. до 32 г. и четиримата от гр. Игнатиево, които са били в л.а. „Мазда“. При проверката, С.И., на 31 г. предава доброволно пакетче, съдържащо зелена тревиста маса, угарка от цигара, съдържаща суха зелена тревиста маса и метална кутийка, също съдържаща изсушена тревиста маса. Лицата са задържани за срок до 24 ч., образувано е досъдебно производство. От направената експертна справка е установено, че веществото в пликчето, угарката и кутията е наркотик – марихуана с общо тегло под 1 гр. , след отпадането на основанието за задържане лицата са освободени.

–    На 28.12.2019 г., около 17:25 ч., в покрайнините на гр. Девня е извършена полицейска проверка на водача на л.а. Мерцедес с чужда регистрация, при която е установено, че водача А. А., на 39 г., от Девня управлява с неистински документ (СУМПС), водача е неправоспособен (не притежава СУМПС). Лицето е задържано за срок до 24 ч., случаят е докладван на прокурор при РП – Девня, след отпадане на основанието за задържане е освободен

–    На 27.12.2019 г., около 12:30 ч., непосредствено след кражба на дамско яке от магазин в района на кооперативен пазар – Варна е задържан А. К., на 43 г., осъждан, от Варна, като при задържането му в него е намерена вещта, предмет на деянието и впоследствие е върната на собственика. Образувано е досъдебно производство, случаят е докладван на прокурор при РП – Варна, след отпадане на основанието за задържане е освободен.

БЪРЗИ ПОЛИЦЕЙСКИ ПРОИЗВОДСТВА

–    На 29.12.2019 г., около 17:45 ч., в с. Казашка река, общ. Аврен е извършена полицейска проверка на водача на л.а. Опел Вектра – Р. Р., на 42 г., от с.с. Установено е, че лицето управлява МПС след употреба на алкохол – 1,93 промила в издишания въздух. Задържан е за срок до 24 ч., образувано е бързо полицейско производство, след отпадане на необходимостта от задържане е освободен.

–    На 29.12.2019 г., около 16:25 ч., в с. Падина, общ. Девня е извършена полицейска проверка на водача на мотопед – С. К., на 61 г. Установено е, че МПС не е регистрирано по надлежния ред и не е с табела с регистрационен номер, поставена на определеното за това място. Лицето е задържано за срок до 24 ч., образувано е бързо полицейско производство, случаят е докладван на прокурор при РП – Девня, след отпадане на основанието за задържане е освободен.  

–    На 27.12.2019 г., около 00:50 ч., на ул. „Св. Св. Конст. и Елена“, в посока кв. Виница, е извършена полицейска проверка на водача на л.а. Мерцедес, при която е установено, че водача О. С. , на 46 г., от Варна е неправоспособен и управлява МПС в срока на наложено му административно наказание за същото деяние. Лицето е задържано за срок до 24 ч., образувано е бързо полицейско производство, случаят е докладван на прокурор при РП – Варна, след отпадане на основанието за задържане е освободен.  

–    Лицата:1. Р.К., на 48 г., осъждан; 2. А. А., на 35 г., осъждан; 3. С.А., на 34 г, осъждан и 4. Р. А., на 18 г., неосъждан и четиримата от Провадия са установени и задържани като извършители на 2 кражби, извършени на 26/27.12.2019 г. – кражба на алуминиева стълба, която е била върху автомобил, паркиран на улица в гр. Провадия и кражба на 60 бр. наденици и 10 бр. филета, които са били на тераса 2-я етаж на частно жилище в Провадия. Лицата са задържани за срок до 24 ч., образувани са бързи полицейски производства, след отпадане на основанието за задържане са освободени. При установяването на лицата, вещите, предмет на деянията, са намерени и върнати а собствениците им.  

ПЪТНО-ТРАНСПОРТНИ ПРОИЗШЕСТВИЯ
–    На 28.12.2019 г., около 18:15 ч., в гр. Варна, по ул. „Иван Церов“, 69-годишен водач на л.а. „Мерцедес“ блъска 44-годишна пешеходка, която вследствие на удара е получила контузия на глава. На пострадалата жена е оказана медицинска помощ в болница и е насочена за домашно лечение.

–    На 27.12.2019 г., около 17,20 ч. по пътя от кв. Виница към Варна, в района на автосервиз, 73-годишен водач на л.а. Фолксваген Поло застига и блъска движеща се по банкета на пътя 77-годишна пешеходка, след което напуска мястото на произшествието. Екип на ЦСМП откарва пострадалата възрастна жена в болница, където са установени фрактури на десен крак и дясна ръка, настанена е за лечение, няма опасност за живота ѝ. Около 21:00 ч. на 27.12.2019 г. 72-годишния водач посещава РУ на МВР и заявява, че вследствие на заслепяване, е допуснал ПТП на посоченото място. По случая се води досъдебно производство.  

ПО ЛИНИЯ НА ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И СПАСЯВАНЕ: .

–    През изминалото денонощие са гасени 4 пожара в комини и контейнери за отпадъци, при които няма нанесени материални щети, техническа помощ е оказвана на 3 адреса.
–    На 30.12..2019 г., в 09:40 ч. е съобщено за опасно надвиснала ламарина от сграда на бул. „Цар Освободител“ 10 във Варна. Незабавно е изпратен екип, който е обезопасил мястото.
–    В 11:20 ч. днес е съобщено за частично откъртен слънчев панел на покрива на сграда на ул. „Девня“, Изпратен е екип, който е обезопасил мястото, собствениците на жилищния блок също са взели мерки за обезопасяването.

avatar